Nieuws

Basis- en kaderleerlingen startten schooldag gezond

By maart 19, 2014februari 15th, 2021No Comments

Basis- en kaderleerlingen startten schooldag gezond

Wethouder Bas Evegaars opent ‘Dag van de leerplicht’ met ontbijt

DONGEN – De rode kaart hield hij op zak, want alle leerlingen waar op tijd op school. Hij is de wethouder van onderwijs van de gemeente Dongen, Bas Evegaars. Samen met leerplichtambtenaar Margreet Ploegman toog hij vandaag, verkiezingsdag, in alle vroegte naar het Cambreur College, gebouw B-est om het ‘schoolontbijt’ officieel te openen.
Het ontbijt was een cadeautje van de gemeente Dongen aan de basis- en kaderleerlingen om het belang van het volgen van goed onderwijs te vieren. Evegaars benadrukte in zijn openingsspeech van de Dag van de Leerplicht dat school de basis, het fundament, van iedere carrière is. Hij is blij dat ons land een ‘leerrechtwet’ kent.
Hij reikte daarom ook aan iedere leerling, een dikke tweehonderd, een spetterende beker uit met ‘hapklare spreuken’ die hout snijden.
‘Mijn school, mijn diploma, mijn carrière,mijn verhaal’. Deze acht woorden onderstrepen het behalen van de startkwalificatie voor iedere leerling. Het behalen van die gestelde eis zorgt ervoor dat jongeren een betere kans op de arbeidsmarkt hebben en makkelijker een baan naar hun zin vinden.
Evegaars sloot af met de woorden : “Smakelijk eten en een goed vervolg van de dag met deze lekkere basis.’ De Dag van de Leerplicht wordt voor de tiende keer georganiseerd .
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact