Nieuws

Verbinding als thema bij de gezamenlijke activiteit van Meet en Greet

By maart 13, 2014februari 15th, 2021No Comments

Verbinding als thema bij de gezamenlijke activiteit van Meet en Greet

Verbinding stond centraal in de gezamenlijke activiteit van het Meet en Greet project van het Rode Kruis. Leerlingen van het Cambreur College en de ouderen ontmoeten elkaar al enkele jaren tijdens deze activiteit.

Tijdens het Meet en Greet project zijn de ouderen en onze leerlingen bezig elkaar te leren kennen door diverse ontmoetingen. Beiden weten niet wat hen te wachten staat. Eerst ken je elkaar niet, maar langzaam ontstaat er een soort van verbinding tussen de jongeren en de ouderen.

Tijdens deze activiteit werd er namelijk onder leiding van Conny Mahieu en Frans Eekels met diverse technieken een kunstwerkje gemaakt. De leerlingen en de ouderen begonnen met het maken van een tekening. Deze tekening werd in het groepje constant doorgeschoven. Zo ontstond er een leuke compositie op ieders papier. Door middel van kleurpotloden, verf, loodstrips en een fotolijstje ontstond er een schilderij dat in een soort van glas-in-lood lijst zat.

 

Tijdens deze gezamenlijke activiteit werd er gezellig gekletst over alles en nog wat. De leerlingen en de ouderen genoten van het gezellige samenzijn. Aan het einde van deze activiteit was er een diversiteit aan kunstwerkjes te zien. Het was weer een geslaagde middag.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact