Nieuws

Gastlessen jongerenvertegenwoordiger Verenigde Naties

By maart 13, 2014februari 15th, 2021No Comments

Gastlessen jongerenvertegenwoordiger Verenigde Naties

Jilt van Schayik vereerde ons op woensdag 12 maart met een bezoek. Maar wie is Jilt van Schayik? Jilt is jongerenvertegenwoordiger voor Nederland bij de Verenigde naties. De leerlingen van vwo6 maatschappijwetenschappen kregen een gastles over de Verenigde Naties en het werk dat een jongerenvertegenwoordiger doet. Jilt vertelde onder andere over het bezoek dat hij enkele weken geleden aan New York bracht, waarbij hij een vergadering van de Veiligheidsraad bij mocht wonen. Tevens ging hij in gesprek met leerlingen over wat zij graag als speerpunten van de Verenigde Naties zouden zien in de post-2015-periode. Op dit moment is de VN namelijk bezig na te denken over de opvolger van de millenniumdoelstellingen die in 2015 aflopen. Jilt neemt de mening van Nederlandse jongeren mee naar een VN-jongerenconferentie in Sri Lanka later dit jaar.

Vervolgens was het de beurt aan Tvwo4. Deze leerlingen gaan voor het vak Global studies een mini Model United Nations conferentie houden in de laatste periode van dit schooljaar. Als inleiding vertelde Jilt het een en ander over de Veiligheidsraad en over de manier waarop internationale diplomatieke betrekkingen bij de Verenigde Naties vorm krijgen. Uiterst leerzaam voor Tvwo 4, met name omdat ze de komende tijd zelf ook als vertegenwoordigers van verschillende landen op moeten gaan treden tijdens de mini model United Nations Conferentie.

We willen Jilt hartelijk danken voor zijn gastlessen en wensen hem veel succes met zijn werk als VN-jongerenvertegenwoordiger.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact