Nieuws

Model United Nations

By maart 12, 2014februari 15th, 2021No Comments

Model United Nations

Over twee weken is het dan eindelijk zover! Na succesvolle deelnames aan Model United Nations conferenties in Arnhem en Istanbul stuurt het Cambreur College dit jaar een delegatie naar Rome! Komende week gaan tien leerlingen (Remi van Andel, Yasar Erbek, Maarten Timmermans, Tom Mertens, Sabine van Sprang, Anne van Veenendaal, Niki de Horde, Annelie Pijnenburg, Milan Jansen en Koen van der List) vier dagen naar Rome om deel te nemen aan het CWMUN (change the World model united nations). Deze leerlingen hebben moeten solliciteren naar een plek en zijn door de selectie gekomen. Voor het eerst nemen leerlingen van TTO, maar ook van de Nederlandstalige afdeling vwo en havo deel.
Als vertegenwoordigers van verschillende landen zullen de leerlingen tijdens deze simulatie van de Verenigde Naties proberen om hun land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen tijdens de Security Council (SC) en Food and Agricultural Organisation (FAO) bijeenkomsten. Leerlingen uit veel verschillende landen nemen deel aan deze MUN, die deels plaats zal vinden in het hoofdkantoor van de FAO van de VN in Rome. De leerlingen hebben zich de afgelopen weken goed voorbereid, onder andere via het schrijven van hun “position papers”. Ze zijn zelfs in de vakantie een dag naar school gekomen om zich voor te bereiden op de regels en procedures. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we wederom een leuke en leerzame conferentie tegemoet gaan!
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact