Nieuws

‘Fit & Fun Sportgroep Cambreur College’ gaat na succesvolle start vol door

By februari 27, 2014februari 15th, 2021No Comments

‘Fit & Fun Sportgroep Cambreur College’ gaat na succesvolle start vol door

Robin van Sunten is trots. Fier op zijn sportgroepmeiden en –jongens. Liefst negentien jongeren van het Cambreur College schreven zich in voor deze speciale sportgroep die de gymdocent opzette in opdracht van de gemeente Dongen.

Leerlingen die extra willen sporten konden zich vorig jaar inschrijven voor deze ‘bewegingsleergang’. Het doel van Fit en Fun is uitgesproken duidelijk: jezelf een gezondere levensstijl aanmeten door sporten, advies en voeding.
Het programma Fit en Fun dat Van Sunten opzette, maakt dan ook gebruik van een diëtiste (de ABC-diëtist).
Alle deelnemende leerlingen stelden zich een doel: spierkracht opbouw, verbetering van conditie en/of afvallen met allemaal als basisdoel, een gezondere levensstijl.

Intensief

Twee keer in de week zijn de meiden en jongens actief, buiten de reguliere gymlessen om. Een keer maken ze gebruik van de gymzaal in het Cambreur College. De andere les zijn ze bij sportcentrum De Vennen in de weer. Hierbij is er een goede samenwerking tussen het Cambreur College en sportcentrum “De Vennen”.
In de schoolzaal worden intensieve circuits beoefend, oefeningen uitgevoerd en enthousiast gespeeld.
In sportcentrum De Vennen wordt afwisselend gezwommen en aan fitness gedaan.

De leerlingen, die ook de naam van de groep bedachten, zijn enthousiast over het lessenaanbod.
Ian Bruijgoms zei enthousiast: “ Je wordt er fit van en het is nog leuk ook!”
Acht weken liefst zijn de jongeren al aan het sporten. Bij de start, begin december, begonnen ze op een nullijn na een verplichte begin-fitheidstest. De deelnemers hebben bij een tussentijdse test al gezien dat ze beter scoorden.
De leerlingen hebben nu een tussentijdse test gedaan en reageerden na de opbeurende resultaten zichtbaar blij. Ze meten nu voortuitgang in het gezonder en fitter zijn.
Van Sunten: ‘Als docent meet je graag in cijfers. De leerlingen scoren, bijvoorbeeld bij het opdrukken en buikspieroefeningen, gemiddeld 40% beter. Het succes motiveert alle leerlingen om tot het einde van het jaar door te gaan met deze Fit & Fun sessies.
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact