De Cambreurmavo

Onze mavo-afdeling heeft een aantal extra’s. Hieronder lees je er meer over.

In het eerste leerjaar staat het vak omgangskunde op het rooster. Leerlingen leren zichzelf beter kennen, spiegelen hun gedrag en krijgen zodoende meer begrip voor de ander. Doel is dat leerlingen meer inzicht krijgen in hun gedrag en dat van een ander. Daarnaast krijgen leerlingen lessen mediawijsheid om zich op een verantwoorde wijze in de digitale wereld te kunnen bewegen.

Dit krijgt een vervolg in mavo-3. Jaarlijks trappen onze leerlingen naar een kampeerboerderij in Loon op Zand voor de bezinningsdagen. Daar kijken ze niet alleen naar zichzelf, maar gaan ze ook een stap verder: hoe ga ik om met anderen en wat kan ik betekenen voor een ander?

Onze bovenbouwleerlingen krijgen het vak Dienstverlening& Producten. Het is met een eigen centraal examen een officieel vak binnen de mavo-afdeling. Met de werkvorm probleemgestuurd onderwijs (PGO) worden de leerlingen klaargestoomd voor hun vervolgstudie binnen het MBO. Het vak D&P stimuleert een echte werkomgeving.

Het echte extra van onze mavo is dat onze docenten veel variëren in werkvormen. Soms luisteren naar de instructie van de docent, het andere moment in groepen werken en af en toe praktijkopdrachten binnen het gebouw of in de omgeving. De mogelijkheden van het digitale lesmateriaal via het eigen device maken de mogelijkheden nog groter.

 

Met mavo meer mogelijk.

MEER OVER MAVO

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact