Nieuws

؟Como estas?

By november 19, 2020februari 15th, 2021No Comments

؟Como estas?

Het zit er weer op, de cursus Spaans voor beginners.  Een groepje leerlingen van vwo 2 kreeg negen weken lang twee lesuren extra de kans om eens te snuffelen aan een voor hen nieuwe taal.

Natuurlijk werd er niet alleen maar geleerd; er werd ook muziek gedraaid, er werden tapa’s geproefd, twee piñatas moesten het ontgelden en natuurlijk ging het ook vaak over de leefwijze van Spanjaarden. Maar er werd vooral gestudeerd! Als eindopdracht moesten de leerlingen een tekstje schrijven waarin ze in het Spaans over zichzelf en over de cursus vertelden. En ze lieten zien, met wat hulp, dat ze echt wel wat hadden opgestoken van señor Vicente!

“Ola, me llamo Norah, tengo 13 años y vivo en Rijen. Tengo una hermana y tres primos,” schrijft Norah.  Rav zegt over zichzelf: “Mis ojos son azul y mis caballos son rubia…”Tim vertelt: “Mi cumpleaños son a diciembre en invierno.” “La familia, los colores, la ropa, la semana y las estaciones, los mesos del año,”somt Harm wat onderwerpen op die zijn langsgekomen. En Robin begint weliswaar met ’Gutentag’ maar eindigt met: “He seguido unos clases español y aprende mucho. La ropa fue divertido.”

En zo was het!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact