Nieuws

Cambreurleerlingen in het zonnetje

By mei 25, 2018februari 15th, 2021No Comments

Cambreurleerlingen in het zonnetje

Het Cambreur College heeft veel leerlingen waar het trots op kan zijn. Acht van hen zijn heel bijzonder. Op een gewone donderdagavond zijn zij speciaal uitgenodigd samen met hun ouders, broertjes en zusjes, twee leerlingen van iedere afdeling die een dik compliment verdienen om diverse redenen.
Directeur René Hermans opent de avond en heet iedereen van harte welkom. In het bijzonder Kubilay, Jarno, Kane, Mike, Julia, Emma, Robin en Lieke.

Om de beurt lezen de vier teamleiders voor hoe zij hun genomineerde leerlingen zien en hoe zij tot die keuze zijn gekomen. Een positieve houding, een enorm doorzettingsvermogen en een prettige manier van omgaan met teamleden en medeleerlingen klinken in ieder verhaal door. Ook hebben diverse leerlingen met flinke tegenslagen te maken gehad in hun privéleven, wat ze echter niet uit het veld geslagen heeft. “Van jou willen de docenten er wel 20, misschien wel 30 in de klas hebben”, geven Marloes Luijten en Cindy Schade aan bij Julia en Kane. Danilo Verus roemt Jarno om zijn hulpvaardigheid en ziet hem een gouden toekomst tegemoet gaan. Emma is een echte doorzetter die een uitdaging wel aan wil gaan. Bram Thielen staat uitgebreid stil bij de mooie Cambreurloopbaan van Mike, bewondert zijn veerkracht en juicht het toe dat Mike mogelijk in zijn voetstappen zal treden als docent aardrijkskunde. Lieke maakt het Zeeuwse motto ‘worstel en kom boven’ meer dan waar. Zij gaat de toekomst met een glimlach tegemoet, ook al zijn de omstandigheden niet altijd optimaal geweest. Robin maakt op het Cambreur een mooie doorstart op de havo en weet zelfs de moeilijkheden bij de voor haar lastige vakken te overwinnen. Kubilay tot slotte wordt voor zijn vrolijke, energieke manier van optreden geprezen en zijn loopbaan op het Cambreur wordt in presentaties vaak als voorbeeld gebruikt.

“Op het Cambreur is het gewoon dat iedere leerling bijzonder is, maar deze acht zijn echt heel bijzonder”. Met deze woorden sluit René Hermans het officiële gedeelte af, waarna er een foto gemaakt wordt en iedereen uitgenodigd wordt voor een drankje en een hapje. De trotse ouders en verzorgers zijn blij dat ook de school deze kwaliteiten in hun kind ziet en erkent.

Dit initiatief verdient navolging, volgend jaar weer, maar dan niet tijdens de Ramadan!

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact