Nieuws

Interactieve biologie-excursie voor mavo 4

By april 20, 2018februari 15th, 2021No Comments

Interactieve biologie-excursie voor mavo 4

Zoals ieder jaar heeft mevrouw Buijs weer een leuke biologie-excursie georganiseerd voor haar examenklassen. Vorige week woensdag gingen we met z’n allen op pad naar Leiden en omgeving.

De eerste stop was bij Naturalis. Dit jaar was het anders dan voorgaande jaren. De leerlingen startten met een workshop waarbij ze verschillende attributen van dieren en planten te zien kregen. Ze moesten aangeven of het zou drijven, zweven en of het item goed tegen warmte en kou kon. Later mochten ze zelf een ‘dier’ ontwerpen en testen of het inderdaad kon zweven of drijven. Dit bleek moeilijker dan verwacht, maar het leverde wel hilariteit op!

Na de workshop mochten de leerlingen het museum verkennen. Ook dit was anders: de beroemde voorstelling van dinosaurussen is uitgeleend aan een ander land en in de plaats daarvan waren er nu levende dieren te bewonderen. We hebben veel verschillende slangen, kikkers en andere reptielen gezien. Het tijdstip was perfect: we mochten meekijken bij het voeren.

De volgende stop was bij Corpus. De reis door de mens was fascinerend en heel interactief. Door middel van koptelefoontjes en een audioapparaatje werden we bijgepraat over de inhoud van ons eigen lichaam. Musea saai? Echt niet! Het was een ware attractie. Toen we via de hersenen uit het lichaam stapten, waren we op de zevende verdieping. Op iedere verdieping was nog iets leuks te doen. Testjes, Twister met bloedgroepen, fietsen om calorieën te verbranden. Niets was te gek!

Uiteindelijk zijn we in Scheveningen afgezet om een hapje te eten. Het zonnetje liet ons niet in steek, dus we kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact