Nieuws

Uitwisseling Tsjechië een leerzame en prettige onderneming!

By april 16, 2018februari 15th, 2021No Comments

Uitwisseling Tsjechië een leerzame en prettige onderneming!

In de week van 8 april hebben zestien Nederlandse leerlingen uit (T)vw4 en hun Tsjechische partners in goede sfeer gewerkt aan verschillende interessante onderwerpen.
In oktober is er in Tsjechië een basis gelegd voor deze samenwerking.

Maandag startte het programma in Dongen met een bezoek aan het gemeentehuis. Ook waren er enkele inspirerende lessen. De leerlingen hebben gewerkt aan “The Atlas of European Values”, een instrument waarmee je inzicht kunt krijgen in overeenkomsten en verschillen tussen Europese landen. Dit keer stonden Tsjechië en Nederland centraal.

Ook hebben de leerlingen les gehad in de waterproblematiek waarmee ons land kampt. “Nederland waterland” was het onderwerp van waaruit het bezoek aan Neeltje Jans (Oosterscheldekering) en Kinderdijk (waterhuishouding in historisch perspectief) is geïntroduceerd. De leerlingen hebben kunnen zien hoe Nederland probeert de problemen het hoofd te bieden.

De architectuur van Rotterdam tijdens de avondwandeling van de Erasmusbrug naar de Markthal verraste onze gasten, maar ook een deel van onze eigen leerlingen.

Het bezoek aan Amsterdam was zoals gewoonlijk een interessante onderneming. De leerlingen hebben het Rijksmuseum bezocht met een bepaalde opdracht. Daarna volgde een stadwandeling waarbij de leerlingen in kleine groepen informatie moesten verzamelen over historische, maatschappelijke en culturele onderwerpen. Deze input vormt de basis van het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de eindpresentatie: leerlingen delen hun kennis en geven hun mening over de diverse onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

We kijken terug op een prettige ervaring !

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact