Nieuws

Black Velvet wint!

By april 12, 2018februari 15th, 2021No Comments

Black Velvet wint!

Paradox Tilburg zondag 8 april. De schoolband van het Cambreur College onder leiding van Mike Bebrout, beter bekend als Black Velvet, is op deze mooie zondag door de voorrondes van de schoolbandcompetitie regio Tilburg heen gekomen. De band streed met vijf andere bands uit de regio van onder andere het ROC, De Nieuwste School en het Odulphuslyceum. Black Velvet sloot de avond van spanning, talent en muzikaliteit af met twee ijzersterke covers. Zangeres Roxie van Haren en Sijmen Doorakkers lieten loepzuivere klanken horen en Niels de Hoon speelde een face melting gitaarsolo. Ruben de Voogd was achter het drumstel gaan zitten, nadat de originele drummer onverhoopt niet aanwezig kon zijn. Gitarist Max Haarbosch ging er nadien met alle vrouwen uit de zaal vandoor. Kortom, sterk zoals we gewend zijn van de band. De jury, bestaande uit professionele muzikanten in samenwerking met het Factorium, gaf elke band een tip en een top voordat ze bekendmaakte welke twee bands door zouden gaan. Black Velvet kreeg als tip om snel te beginnen met het schrijven van eigen nummers. De stabiele band met een prachtige presentatie en goede vocals won de voorronde samen met Hi-Rebound van het Odulphuslyceum en daarmee staan hij 10 mei in de finale op het festival Alegria in cultuurbos Bosvreugd. De prijs? Een workshop met bandcoaching, een studio-opname, een optreden in 013 en natuurlijk eeuwige roem. Iets om voor te strijden op 10 mei dus. Black Velvet zelf zegt klaar te zijn voor elke vorm van music combat en is ready to kick some *ss. Het is misschien een kleine stap voor de schoolband maar het is een grote stap voor de muziekwereld. Wordt vervolgd…

 

 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact