Nieuws

Start Indiabezoek

By april 11, 2018februari 15th, 2021No Comments

Start Indiabezoek

Afgelopen weekend zijn twee docenten en veertien leerlingen op Nederlandse bodem geland. Ze kregen een warm onthaal van de leerlingen van het Cambreur en hun ouders. De zon begon spontaan te schijnen en we beleefden het eerste mooie weekend, dat kan geen toeval zijn. De kinderen zijn door hun enthousiaste “hosts” heel Nederland doorgereden, we kregen foto’s en filmpjes uit alle windstreken, Den Bosch, Scheveningen, het Dolfinarium in Harderwijk om maar een paar hoogtepunten te noemen.

Maandagochtend was er een gezamenlijk welkomstmoment met de delegatie uit Tsjechië, waarbij teamleider Bram Thielen een warm welkomstwoord sprak. Daarna begon het inhoudelijke deel van de uitwisseling met Social Science, Nederlands en Religious Education. Aan bod kwamen o.a. vragen als : Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen het Nederlands en Hindi? Wat voor een beeld hebben de Indiërs van Nederland? In de middag werd er een bezoek gebracht aan de Koepelkerk, waar de Indiase leerlingen mantra’s en een Bollywood liedje door de koepel lieten weergalmen. De dag werd afgesloten met een Benefietborrel waarbij er Indiase en Nederlandse hapjes verzorgd werden door de leerlingen. De uitgenodigde ouders lieten het zich smaken en de donatiebox werd rijkelijk gespekt. Om het geheel transparant te houden werd door de Nederlandse leerlingen meteen uitgelegd waar de opbrengst van de avond naartoe ging. Bij het wederbezoek gaan de leerlingen eigenhandig schoolspullen aan de kinderen van een dorpsschooltje geven. Het hielp dat er op de monitoren een aantal foto’s van het betreffende schooltje rondgingen en misschien hielp het ook wel dat Ivar van der Heijden op een van de foto’s stond. De opbrengst was met 215 euro royaal te noemen. Het geheel werd in eerste instantie door de schoolband muzikaal omlijst, maar al snel mengden de Indiërs zich ook hierin. Er zit een voortreffelijke pianist bij de Indiadelegatie. Alle ouders verzamelden zich om de pianio en afwisselend werden door Verkat (de Indiase leerling) en onze eigen Rens mooie liedjes gespeeld waarbij luid meegezongen werd. Tot vreugde van velen werd de avond afgesloten met de meest Nederlandse der Nederlanse dansen; de polonaise.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact