Nieuws

Benefietdiner ’t halve Zolenlijntje groot succes

By maart 19, 2018februari 15th, 2021No Comments

Benefietdiner ’t halve Zolenlijntje groot succes

Voor het tweede jaar op rij organiseerde het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje een benefietdiner in het Cambreur College Op zaterdagavond 10 maart werden de gasten welkom geheten door vier gemotiveerde Cambreurleerlingen.

Eenmaal gearriveerd werden de gasten onthaald in de sfeervol aangeklede restaurantruimte op een glaasje feestelijke bubbels en een heerlijke amuse. Drie enthousiaste hobbykoks hadden een voortreffelijk vijfgangendiner voorbereid voor de veertig gasten. De netto opbrengst van dit diner ging naar de stichting Roparun. Deze stichting stelt zich ten doel om palliatieve zorg aan kankerpatiënten te bieden.

Culinair hoogstandje in het restaurant van het Cambreur College
De hele dag waren Thomas Bernard, Frans Kleemans en Berry Schellekens bezig geweest met de voorbereidingen in de keuken van de VMBO-afdeling van het Cambreur College. Koken voor 40 mensen is geen sinecure. Maar ze hadden een nog veel grotere uitdaging aangenomen. Ze wilden een culinair hoogstandje afleveren, waarover lang nagepraat zou worden. Een ander en zeker niet onbelangrijk onderdeel van de challenge was om zoveel mogelijk geld voor het goede doel op te halen.

Met alleen maar verse ingrediënten werd een menu samengesteld waarbij letterlijk en figuurlijk de vingers afgelikt konden worden. Na een korte uitleg over de Roparun en het team kon het vijfgangendiner starten. De gasten reageerden enthousiast op alle gangen, maar ook over de bediening was niets dan lof. Docente Anne-Marie de Groot, die heel veel borden, glazen en pannen had afgewassen was trots op vier van haar leerlingen. Deze werkten ook geheel belangeloos mee in de bediening en in de keuken.

Roparun
‘t Halve Zolenlijntje, dat in het Pinksterweekend de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor de twaalfde achtereenvolgende keer aangaat, was ook meer dan tevreden over deze sfeervolle en culinaire avond. Het team bedacht nog meer activiteiten om zoveel mogelijk geld te genereren voor het goede doel .Dit benefietdiner helpt ’t Halve Zolenlijntje goed op weg om ook dit jaar weer een mooi bedrag over te maken naar Stichting Roparun. De netto opbrengst van een dag hard werken en heerlijk en gezellig eten is €1197,85

Het team is de leiding, docente, en leerlingen van het Cambreur College erg dankbaar voor de door hun verleende medewerking. Ook Thomas, Frans en Berry, de drie chef-koks werden in het zonnetje gezet, want hun inzet, organisatievermogen en culinaire prestaties waren van grote klasse. Bij het uitzwaaien werd er door meerdere gasten gevraagd naar de datum van het volgende diner en waar men zich kon inschrijven…

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact