Nieuws

Mavo 3 neemt deel aan het project Een Opleiding Goed Bekeken

By maart 6, 2018februari 15th, 2021No Comments

Mavo 3 neemt deel aan het project Een Opleiding Goed Bekeken

Koekjes bakken, sleutelen aan auto’s, knuffelen met konijnen, computers hacken: mavo 3 heeft zich afgelopen dinsdag uitstekend vermaakt bij verschillende opleidingen van ROC West-Brabant. Er zijn veel verschillende scholen en opleidingen aangedaan. Scholen verstrekten informatie, maar zorgden ook voor activerende workshops. Bij brood en banket waren de leerlingen fanatiek aan het bakken geslagen. Dit jaar stonden de Goudse moppen op het programma. De docent deelde de recepten uit en dat veroorzaakte meteen verontwaardiging. ‘Zo veel suiker? Dat is toch niet normaal?!’ Colin uit ma3a wil deze opleiding graag gaan volgen en was erg enthousiast. Thuis bakt hij ook regelmatig en dat was deze middag te merken. Samen met een aantal meiden bakte hij talloze koekjes. Ze waren maar net op tijd klaar om ze mee te kunnen nemen. De bakkers hadden handen te kort om alles mee naar de bus te slepen. De koekjes vielen bij medeleerlingen én collega’s in de smaak. Bij het Prinsentuin College waren de reacties ook positief. De meiden hadden voor de opleiding ‘dierverzorging’ gekozen. Er werd volop geknuffeld met konijnen en ze mochten zelfs een echte slang vasthouden. Isabelle vond het eerst wat spannend, maar later poseerde ze met een big smile. Het was weer een waardevolle middag. Bij sommigen is de keuze bevestigd en anderen weten nu dat ze nog even verder moeten zoeken de juiste opleiding.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact