Nieuws

Leerlingen verwennen ouderen

By februari 28, 2018februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen verwennen ouderen

Twee leerlingen verwelkomen de gasten aan de deur van gebouw B nemen hun jassen aan en begeleiden hen naar het restaurant of het verzorgingslokaal, klaar voor weer een verwendag op het vmbo van het Cambreur College.

“We doen deze verwendagen al ruim tien jaar en altijd tot grote tevredenheid van al onze gasten”, vertelt docente L. Romme terwijl ze druk bezig is met de voorbereidingen voor de lunch die de dames later aangeboden krijgen.

Aan een lange tafel zitten zeven dames op een rij, tegenover hen zeven in het wit gestoken leerlingen. De dames strekken hun handen ver voor zich uit, de ringen af.  Kimberley masseert de handen van een oudere dame en tipt haar nagelriemen aan met vloeistof uit een klein flesje. “Hierdoor worden de nagelriemen zachter en kan ik ze straks beter bewerken.”  Stephanie is druk bezig met de nagels van mevrouw R. Broeders, schoonmaken en vijlen zodat ze straks weer als nieuw zijn. “Spannend, nee hoor”, zegt mevrouw Broeders, “gewoon genieten en vertrouwen hebben in de jonge dames.”

In de keuken ruikt het heerlijk. Zeven dames geholpen door een aantal leerlingen in een rode schort, maken pizza’s. Deeg kneden, uitrollen en beleggen. Voor Lotte is het de tweede keer dat ze de dames mag helpen op de verwendag. “Ik vind het heel leuk om dit te doen, ik geef aanwijzingen en  help als er iets verkeerd gaat. Maar daarnaast is het ook gewoon gezellig, we hebben leuke gesprekjes met onze gasten.” Een van hen is mevrouw L. Verkooijen, “Ik kom hier nu voor de tweede keer , de eerste keer was zo goed bevallen dat ik dacht als ik nog een keer mag ga ik weer en daar heb ik geen spijt van.”

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact