Nieuws

Pancake day!

By februari 20, 2018februari 15th, 2021No Comments

Pancake day!

Iedereen houdt natuurlijk van pannekoeken, maar met name op Shrove Tuesday, de dinsdag ná carnaval, worden ze veel gegeten. En dat is natuurlijk niet zomaar!
Shrove Tuesday is de dag voordat, volgens katholieke traditie, het officiële vasten begint. De naam “shrove” komt van het werkwoord “to shrive” wat zoveel betekent als “jezelf vrij maken van zonden”. Het idee is dus dat je, voordat het vasten begint,  alle niet noodzakelijke, zoete etenswaren nog opmaakt en vervolgens een bezoek aan de kerk brengt om te biechten. Het verhaal gaat dat ooit een lieftallige dame, terwijl ze pannenkoeken aan het bakken was, de kerkklok hoorde luiden. Ze was bang om te laat bij de dienst te komen en met haar schort nog aan en haar pan nog in de hand rende ze naar de kerk…. om gelukkig nog net op tijd aan te komen.
Op de foto is Max ook heel hard aan het rennen met de pan met pannenkoek nog in de hand. Begrijpelijkerwijs niet om naar de biecht te gaan, maar wel om na een spannenede race met alle leerlingen van TTO leerjaar 1 heerlijk in de aula van pannenkoeken te smullen.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact