Nieuws

Schaduwverkiezingsdebat Cambreur College

By februari 8, 2018februari 15th, 2021No Comments

Schaduwverkiezingsdebat Cambreur College

Lokale politieke partijen gaan op donderdag 22 februari aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen in debat met Cambreurleerlingen. De lokale politici kunnen hun standpunten m.b.t. lokale en landelijke thema’s hier verdedigen tegenover jonge of toekomstige kiezers, ervaren wat er speelt onder jongeren en kunnen hen mogelijk interesseren voor (lokale) politiek. De Cambreurleerlingen brengen hun lessen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen in de praktijk en oefenen zichzelf in het debat.

Dit verkiezingsdebat past in een rij van activiteiten: Sinds een aantal jaar werkt het Cambreur College intensief samen met de gemeente Dongen in het kader van het programma Jeugd & Politiek. Dit heeft al tot veel mooie activiteiten geleid, zoals de jaarlijkse debatavond van ons Lagerhuisteam met leden van de gemeenteraad, het buddy-project waarbij een leerling een dag meeloopt met een medewerker van de gemeente als ook gastlessen van bijvoorbeeld burgemeester Starmans.

De leerlingen maatschappijwetenschappen vwo en havo, alsmede de leerlingen maatschappijleer vwo 5 en de leden van het lagerhuisdebatteam zullen bij het debat aanwezig zijn en actief deelnemen. Onder leiding van docenten Michelle Gagliardi (die ook dit evenement weer tot in de puntjes organiseert!) en Rob van Esch zullen de leerlingen zich voorbereiden op dit verkiezingsdebat.

We doen hier uiteraard verslag van.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact