Nieuws

Havo3 zelf actief tijdens haco-avond

By februari 1, 2018februari 15th, 2021No Comments

Havo3 zelf actief tijdens haco-avond

Presenteren voor een grote groep mensen, onder wie je eigen ouders, is super spannend. Maar leren presenteren is een onderdeel van het vak haco en een belangrijke competentie in het hoger beroepsonderwijs. Dus moesten de leerlingen van havo3 aan de slag. Op maandagavond 29 januari hebben zij aan de ouders uitleg gegeven over de profielen in de Tweede Fase. De klas was in groepjes verdeeld en elk groepje had de opdracht gekregen een van de vier profielen te presenteren.

Sommige leerlingen hadden een prezi gemaakt, er waren ook groepjes met een quiz, een kahoot of een filmpje, allemaal manieren om de toehoorders actief te betrekken bij de presentatie. Een groepje had bovenbouwleerlingen en een beroepsbeoefenaar geïnterviewd en vertelden over hun bevindingen. Evi en Esmée hebben een mooie folder gemaakt met daarin uitleg over het profiel natuur en gezondheid, zoals de foto laat zien.

Presenteren en een ander leren wat je zelf hebt geleerd is de hoogste vorm van leren. Daar zijn de leerlingen wel degelijk in geslaagd.

We vonden het fijn dat de ouders weer present waren om de presentatie van hun zoon/dochter aan te horen. Voor een aantal van hen geldt dat ze het verhaal al een aantal keer gehoord heeft, omdat er een oudere broer of zus bij ons op het Cambreur al een profiel heeft moeten kiezen. Ook zij waren er gewoon. Wij waarderen die betrokkenheid enorm.

 

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact