Nieuws

Onderzoek voor profielwerkstuk

By december 23, 2017februari 15th, 2021No Comments

Onderzoek voor profielwerkstuk

Wij, Ruben en Onno, zijn vandaag naar Delft geweest voor ons profielwerkstuk. Wij doen ons pws over solid-fuel rocket propulsion. Om ons werkstuk een stuk interessanter en academischer te maken, hebben we de hulp ingeschakeld van het DARE (Delft Aerospace Rocket Engineering) team. De TU Delft staat bekend om de goede lucht- en ruimtevaart faculteit. Het rakettenteam heeft ons geholpen met het leveren van brandstoffen, omhulsels en zeer precieze meetapparatuur. We hebben vandaag een aantal motoren afgeschoten en metingen verricht waaraan we gaan rekenen. Dit vergelijken we met de eerder berekende theoretische performance. We hebben vandaag veel geleerd over verschillende veiligheidsprocedures en over het meten van data. We waren in eerste instantie van plan om zelf een kleine raket te maken, maar we zijn blij dat we dit niet gedaan hebben en in plaats daarvan hebben mogen leren van studenten met veel meer ervaring, vergunningen en materialen. Het statisch afvuren van de raketten, van ongeveer 30 cm, op een opstelling met sensoren, was erg spectaculair en luidruchtig. Ondanks de vele voorbereidingen, het lange wachten op het afvuren en het natte en koude weer hebben we toch erg genoten. Het was erg bijzonder om met veel verschillende mensen van andere nationaliteiten samen te werken binnen het team om de opstelling voor te bereiden, uit te testen en op te ruimen. Er waren meerdere teams, waarvan de meeste eerste jaars masters, die hun motor testte. Dit geeft wel aan dat hetgeen waar we mee bezig zijn niet simpel is. Gelukkig krijgen we veel hulp van de studenten en onze geweldige begeleider, beoordelaar en scheikundedocent, meneer Dolevo. Wij hebben nog veel te doen om alle data te verwerken en te vertalen in begrijpelijke taal.
Als jij benieuwd bent naar ons profielwerkstuk, kun je de eindpresentatie in maart komen bezoeken.

  1. Groetjes,
    Ruben de Voogd en Onno Trommelen vwo6

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact