Nieuws

Collegetour van André Kuipers in de Cambreuraula.

By december 15, 2017februari 15th, 2021No Comments

Collegetour van André Kuipers in de Cambreuraula.

296 kinderen van groep 7 en hun begeleiders, alle leerlingen van de bovenbouw vwo, vertegenwoordigers van de gemeente en van de pers verzamelden zich in een overvolle aula in afwachting van een zeer bijzondere gast: astronaut André Kuipers. Sander Koenen leidde de bijeenkomst op een fantastische manier. De zaal verwelkomde André met een oorverdovend applaus: het dak mocht eraf. Daarna luisterde het jonge publiek ademloos. André Kuipers en Sander Koenen namen iedereen mee de ruimte in. Foto’s, filmpjes, kleine experimenten en leuke vragen van leerlingen van groep 7 bleven boeien. Dat eten er een beetje uitziet als kattenvoer, dat je kunt fietsen zonder zadel, dat je je met babydoekjes moet wassen en met behulp van een stofzuiger moet plassen zijn leuke weetjes. Hoe je afval verzamelt en vervolgens verbrandt liet André samen met Joeri uit groep 7 echt zien in een klein experiment.

De slotvraag luidde: Wat is de grootste tip voor kinderen die ook astronaut willen worden? Het antwoord kwam heel vlot: Goed leren, iets studeren dat je echt interesseert, gezond blijven dus gezond eten en veel buiten spelen en dan kun je astronaut worden.

Met een echte wereldbol in de vorm van een stressballetje vertrokken de jonge astronauten in spe per fiets of te voet. Een ontmoeting om nooit te vergeten.

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact