Nieuws

Studiedag Worldschoolproject op Nijenrode University

By oktober 31, 2017februari 15th, 2021No Comments

Studiedag Worldschoolproject op Nijenrode University

Joris Krol en Martijn Seegers doen verslag: Op 3 oktober zijn wij een dagje naar Nijenrode University geweest voor een meeting van Worldschool voor ons Global Studiesproject. Nijenrode is een universiteit met een prachtige accommodatie, het is gevestigd in een kasteel in Breukelen. We begonnen met een algemeen praatje over hoe de dag eruit zou zien, vervolgens hebben we onze opdrachtgever ontmoet en konden we hem enkele vragen stellen over onze opdracht. Deze luidt: een jongerencentrum in Somalia voorzien van goedkope en duurzame energie door middel van zonnepanelen, een schoondrinkwaterpunt creëren in een sloppenwijk en bij beide een economisch winstgevend model verzinnen zodat de Somaliërs het kunnen onderhouden. Daarna hebben wij contact gehad met een expert die over heel veel kennis beschikt, wat erg handig voor ons onderzoek was. Daarna hebben we 10 handige tips gekregen van de baas van Worldschool en als laatste hebben we een rondleiding door Nijenrode gehad om een beetje te weten hoe het complex eruit ziet. Ook hadden we de mogelijkheid om met studenten te praten.

Kortom een zeer geslaagde dag en met een hoop extra kennis terug naar Dongen!

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact