Nieuws

Studie- en BeroepenVoorlichting

By oktober 9, 2017februari 15th, 2021No Comments

Studie- en BeroepenVoorlichting

Op dinsdag 7 november a.s. is er een studie- en beroepenvoorlichtingsavond op onze school. Veel mbo-scholen uit de regio informeren de leerlingen en hun ouders over de mogelijkheden in het middelbaar beroepsonderwijs. Deze avond is verplicht voor de leerlingen uit klas 3 voorbereidend mbo en 3 mavoplus en een “must” voor 4 voorbereidend mbo en 4 mavoplus. Zij staan immers voor de keuze van profielen, vakkenpakketten of vervolgopleidingen. Ook leerlingen uit klas 3 en 4 havo zijn van harte welkom. Dat geldt vooral voor die leerlingen die twijfelen tussen een vervolgopleiding in het hoger of in het middelbaar beroepsonderwijs.

Deze avond presenteren de mbo-scholen en enkele particuliere instellingen zich d.m.v. een stand in de aula. Naast de voorlichtingsrondes kun je hier informatie krijgen over alle regionale vervolgopleidingen. Leerlingen uit het voorbereidend mbo leerjaar 2 zijn ook van harte welkom op deze beroepenmarkt. Zij staan aan het einde van het schooljaar voor een profielkeuze waarbij de informatie van deze avond een hulpmiddel kan zijn.

Gedetailleerde informatie in de vorm van een digitaal boekje ontvangen de leerlingen via It’s Learning. Met behulp hiervan kunnen keuzes worden gemaakt en het bezoek worden voorbereid. Het inschrijven gaat ook via It’s Learning. Tevens ontvangt de leerling een persoonlijk rooster met daarop vermeld in welk lokaal en hoe laat de voorlichtingsronden plaatsvinden.

!! Het persoonlijk rooster moet op de voorlichtingsavond worden meegebracht !!

Voor de beroepenmarkt in de aula hoeft niet te worden ingeschreven. De beroepenmarkt begint om 18.30 uur en iedereen is van harte welkom!

Wij wensen u en uw kind een informatieve avond toe, die uw zoon of dochter weer een stap verder brengt in een gefundeerde keuze voor een passende vervolgopleiding.

Namens de decanen: Leslie Daniel, Anne-Marie de Groot, Peter van der Veeken,
Marianne Bertens, Marie-José Koot en decanaatsmedewerker Patricia Trommelen

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact