Nieuws

Vakman Piet Span vertrekt

By juli 13, 2017februari 15th, 2021No Comments

Vakman Piet Span vertrekt

Het was een lastig besluit: na 20 jaar hakt Piet Span de knoop door en vervolgt zijn carrière op het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Een nieuwe start, dicht bij huis, waar nog volop werk te doen is. Maar het kost hem moeite om het Cambreur te verlaten. Hij vindt de sfeer hier uitstekend, de Cambreurleerlingen vormen een  fijn publiek en de organisatie is dik in orde. Hij komt iedere dag met plezier met een flinke vaart op zijn ligfiets naar zijn werk.

Piet Span is docent scheikunde en geeft zijn vak in het Nederlands en in het Engels. Maar dat niet alleen: hij heeft ook LO, informatiekunde, haco en natuurkunde gegeven en heeft het vak algemene natuurwetenschappen samen met oud-docent Erik van der Hoeven opgezet. Beide heren zijn zeer verschillende persoonlijkheden, maar  net daarom was dit traject samen zo inspirerend en ontwikkelde zich tussen hen een bijzondere band. Piet wilde graag een actieve reis naar Oostenrijk opzetten en kreeg hiervoor de ruimte, waarmee hij al een jaar of tien leerlingen de kans heeft gegeven om aan deze bijzondere tocht deel te nemen. Hij begeleidde reizen naar Londen, geeft het profielwerkstuk voor de vwo-leerlingen vorm, is coördinator van de Olympiades en verzorgt een deel van het vak science in vwo2.

Onderwijs is, als je al deze activiteiten op een rijtje zet, nooit saai. Piet Span heeft het nodig om nieuwe uitdagingen aan te gaan en kreeg hiervoor de ruimte. Terecht, want als hij iets aanpakt, dan doet hij dat efficiënt en goed.

Afgelopen schooljaar heeft hij een halve baan in Waalwijk gecombineerd met een halve baan in Dongen. Het grote verschil tussen beide scholen zit hem in de opbouw van de organisatie. Waar het Moller kiest voor vaksecties, kiest het Cambreur voor teams per afdeling. Span vindt dat laatste prettiger: “Contact tussen collega’s van diverse disciplines die samen met dezelfde leerlingen aan het werk zijn, dat heeft echt meerwaarde.”

Zijn Cambreurleerlingen geeft hij het advies om nieuwsgierig te zijn, niet te snel zaken als “saai” of “oninteressant” af te doen. “Er valt zoveel te leren en te ontdekken en pas later besef je hoe waardevol die kennis en die vaardigheden zijn. En: er wordt je op het Cambreur van alles aangeboden, maar je moet het wel zelf doen, zelf willen en initiatief tonen.”

Met trots denkt hij terug aan zijn leerling Mike Pols die voor Nederland naar Vietnam afreisde, nadat hij een topplek had behaald in de landelijke scheikunde-olympiade.  De foto bij zijn lokaal getuigt hiervan.

Het Cambreur ziet Piet Span node vertrekken. Maar we laten die foto gewoon hangen!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact