Nieuws

Reanimatieonderwijs op gebouw B

By juni 26, 2017februari 15th, 2021No Comments

Reanimatieonderwijs op gebouw B

Ondanks de flinke warmte hebben de leerlingen van BKZ3A en BKZ3B de afgelopen week een drietal lessen gevolgd over reanimatie. Onder leiding van dhr. Wisse (één van de reanimatietrainers die we hebben op school) hebben ze alles geleerd over het benaderen van een slachtoffer, het controleren van ademhaling en het starten van een reanimatie.

Vorig jaar is het Cambreur College een samenwerking aangegaan met de Hartstichting. Daarom mogen we elk jaar gebruik maken van levensechte oefenpoppen en AED’s.

Dat het flink doordrukken is op zo’n borstkas hebben ze goed ondervonden en na drie lessen kunnen we erg trots zijn op onze leerlingen. Ze kennen nu de basisbeginselen van reanimatie en kunnen zelfstandig een AED aansluiten. Laten we nu maar hopen dat ze het nooit echt hoeven uit te voeren.
En de warmte? Dat was best te doen in het lokaal waar de airco lekker aanstond J

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact