Nieuws

Lycée Montebello

By juni 6, 2017februari 15th, 2021No Comments

Lycée Montebello

Leerlingen uit klas 4 havo en vwo hebben donderdag 1 juni aan Franse “lycéens” uitgelegd hoe ons land in elkaar zit. “La Hollande” is slechts een deel van “Les Pays-Bas”, Nederland heeft niet alleen molens en klompen, in “La Frise” wordt een andere taal gesproken, in “Flevoland” wonen duizenden mensen op nieuwe grond en “Le Limbourg” is bekend vanwege “les gâteaux typiques”. Kortom de leerlingen hebben iedere provincie voor het voetlicht gebracht en iets speciaals verteld. En dat in het Frans! Bravo!

De Franse leerlingen hebben ons geleerd dat de indeling van de Franse regio’s is veranderd. Hun taak was om ons in het Engels iets te vertellen over hun land. Ook waren we uitgenodigd voor een warme hap in de kantine van de school. In de middag volgde voor een deel van de leerlingen een bezoek aan het “Musée des Beaux Arts” en een ander deel heeft het “Musée de l’Hospice Comtesse” bezocht. Met weer een ervaring rijker stapten we om 19.15 uur de bus in voor de rit naar huis. Een drukke en geslaagde excursie!

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact