Nieuws

Dagverslag conferentie Stay at school op Cyprus

By maart 16, 2017februari 15th, 2021No Comments

Dagverslag conferentie Stay at school op Cyprus

Dinsdag 14 maart – Door het feestje van de vorige avond stonden we allemaal half slapend om 07:00 bij het ontbijt, omdat we op tijd op school moesten komen. We begonnen onze schooldag met een verwelkoming van de leerlingen van de school, ze waren gekleed in Cypriotische kleding en gaven ons een Cypriotische lekkernij. Daarna kregen we een geweldige show waarbij de leerlingen van de school gingen zingen en dansen. Toen was het tijd voor de les: we werden ingedeeld in verschillende klassen en we kregen allemaal verschillende vakken zoals: wiskunde, Grieks, natuurkunde en biologie. We merkten dat de lessen in Cyprus heel anders zijn dan in Nederland: de leraren worden bijvoorbeeld helemaal niet snel boos op de leerlingen, ook al is het een grote chaos in de klas. Daarna gaf elk land een presentatie over hoe hun school zorgt dat leerlingen bezig zijn met het kiezen van een studie en hoe ze daarom early school leaving voorkomen. Wij hebben voor de groep onze presentatie gegeven in het Engels hoe wij op het Cambreur College voorbereid worden op het kiezen van onze profielen en op de vervolgstudie ná het Cambreur. Om half een was het tijd voor de lunchbreak die duurde van half een tot vier uur, de leraren gingen koffie drinken en de leerlingen gingen souveniertjes kopen voor het thuisfront. Om vier uur ging iedereen weer terug naar school en hadden alle leraren een vergadering en kregen de leerlingen een presentatie van een psycholoog over early school leaving. Daarna was Luuk blij want het was tijd voor het avondeten. Hij is een liefhebber van het Griekse eten hier en dat was natuurlijk weer heel lekker! Na het avondeten ging iedereen naar zijn hotelkamer. Het was een dag vol met indrukken en gezelligheid!
Wendy, Puck en Donna V3A

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact