Nieuws

Prijsuitreiking IJSO 2017

By februari 14, 2017februari 15th, 2021No Comments

Prijsuitreiking IJSO 2017

Maandag 13 februari zijn Linda van der Spek, Inge de Kloe, Nieke van Voorden en Wendy van der List naar de prijsuitreiking van de International Junior Science Olympiad 2017  in Utrecht geweest.

Deze vond plaats in de Jacobikerk in het centrum van Utrecht. 800 leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo waren hier naar toe gekomen om te kijken of ze prijzen hadden gewonnen. Per school mochten de  beste vier leerlingen mee en zo ontstond er een mengelingmoes van leerlingen van heel veel scholen. Na een inleiding van een soort entertainer werd er een lezing gehouden door Henk Hovink over waterproblemen van de toekomst. Henk is wereldexpert op dit gebied en legde uit dat er voor leerlingen uit expertland Nederland in de nabije toekomst een taak is weggelegd om wereldwijd leiding te gaan geven aan het oplossen van deze problemen. Daarna volgden nog bijdragen van andere deskundigen over hetzelfde onderwerp. Dat duurde eigenlijk net een beetje te lang, maar daarna was het toch tijd voor de prijsuitreiking. Alle prijswinnaars werden overladen met gadgets en medailles. Helaas haalden onze dames geen prijzen maar mochten zij ook een goodie bag met inhoud mee naar huis nemen. Grappig was nog dat een school die best wel veel prijzen had gewonnen niemand naar de prijsuitreiking had gestuurd.

Beladen met tassen togen we weer naar de bus om vanaf het transferium terug naar huis te rijden, gelukkig met weinig files.

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact