Nieuws

Tvw4 naar Brussel

By december 14, 2016februari 15th, 2021No Comments

Tvw4 naar Brussel

Vanuit het vak Global Studies is Tvw4 op vrijdag 9 december naar Brussel gegaan. In de ochtend stond een afspraak gepland met een Europarlementariër genaamd Esther de Lange van het CDA. Leerlingen konden vragen stellen over Europa, maar ook over hun eigen opdracht over het eventueel invoeren van een Europees leger. Na de lunch zijn we naar het parlamentarium gegaan om een simulatiespel te spelen. Leerlingen waren zelf Europarlementariër en mochten zich buigen over kwesties als schoon drinkwater en verplichting tot het chippen van de bevolking van de EU. Ze werden constant ‘lastig gevallen’ door burgers, journalisten en lobbyisten. Uiteindelijk kwamen ze tot overeenstemming en kon de reis terug naar huis beginnen.

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact