Nieuws

Schrijfster Mirjam Mous te gast op het Cambreur

By december 12, 2016februari 15th, 2021No Comments

Schrijfster Mirjam Mous te gast op het Cambreur

‘Hoe vaak controleert u uw boeken eigenlijk op fouten, voordat ze naar de drukker gaan?’ ‘Welke boeken las u vroeger? Hoe lang doet u erover om een boek te schrijven?’ Op maandag 28 november maakten leerlingen uit vmbo en mavo 1 en 2 kennis met de populaire jeugdboekenschrijfster Mirjam Mous. De leerlingen waren goed voorbereid: zij lazen allemaal één van haar boeken en voorafgaand aan het bezoek hadden zij diverse vragen bedacht.

Mavo 2 zat met de pen in de aanslag in de aula. De leerlingen hadden de opdracht gekregen om een verslag te maken van het bezoek. Een greep uit hun werk:

‘Mirjam Mous, topvrouw en schrijfster was afgelopen maandag bij ons op het Cambreur College. Ze vertelde ons over haar avonturen, haar verleden, haar inspiratie en haar hobby’s. Vol enthousiasme vertelde ze over haar boeken, zodat leerlingen haar boeken misschien wel zouden gaan lezen of zelfs zouden  proberen er zelf een te schrijven. ’ (Jacy)

‘Eigenlijk heeft Mirjam altijd verhaaltjes in haar hoofd en het is haar doel zoveel mogelijk mensen aan het lezen te krijgen.’( Bram)

Luna: ‘Mirjam was er best trots op dat haar boek ‘Boy 7’ is verfilmd. De film is opgenomen in Budapest.’

‘Ik vond het bezoek van Mirjam Mous wel leuk, omdat ze veel informatie gaf en het was ook wel inspirerend, want ik had ineens zin om haar nieuwe boek ‘2C’ te gaan lezen.’ ( Cas)

Aan het einde van de bijeenkomst beloonde de populaire schrijfster de leerling met de beste , origineelste of leukste vraag.  De winnaar mocht een boek uitzoeken.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact