Nieuws

Avond PUBERBREIN voor ouders op het Cambreur College

By december 1, 2016februari 15th, 2021No Comments

Avond PUBERBREIN voor ouders op het Cambreur College

Voor het eerst hebben directie en oudervereniging van het Cambreur College en de GGD een avond georganiseerd voor ouders van Cambreurleerlingen in leerjaar 1 en 2 én voor ouders van groep 7 en 8. Ouders van (aankomende) pubers dus.

De respons was prima: Rond de 140 ouders werden op 22 november in de aula van het hoofdgebouw met koffie en thee verwelkomd.

 

Majorie van de Berg (GGD) deed uit de doeken hoe het puberbrein ik elkaar steekt en welke krachtenvelden ervoor zorgen dat pubers doen (of juist niet doen). Volwassenen lopen hier dagelijks tegen aan en begrijpen het gedrag lang niet altijd, hoewel iedere volwassenen ook pub er geweest is. En hoe ga je vervolgens met deze originele, verrassende, maar soms ook lastige puber om? Theater Helder met acteurs Hester Dadema en Jeroen Scholten zetten de lezing van Majorie kracht bij op een heel ludieke en humoristische wijze. Het publiek werd door de acteurs actief betrokken bij de diverse vraagstukken omtrent het puberbrein en de gedragingen van de jong-adolescenten. Het publiek werkte enthousiast mee aan deze succesvolle avond en kreeg veel handvatten aangereikt hoe om te gaan met pubers, vooral in relatie tot alcoholgebruik en het gebruik van sociale media.

 

Dat de avond een groot succes was bleek ook uit het feit dat heel veel mensen na bleven praten om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast waren er deskundigen aanwezig, zoals een jeugdverpleegkundige, een medewerker van Novadic-Kentron en twee jongerenwerkers die de ouders met een mogelijke hulpvraag te woord stonden.

 

Een geslaagde avond die zeker een vervolg mag krijgen aldus de feedback van het publiek.

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact