Nieuws

Uitnodiging project Troep

By november 21, 2016februari 15th, 2021No Comments

Uitnodiging project Troep

De afronding van een bijzonder samenwerkingsproject is nabij. Jongeren van het voortgezet onderwijs en basisscholen in Dongen hebben deelgenomen aan het project TROEP. Het is tijd voor de gedurfde presentaties die uitgevoerd worden door een selecte groep leerlingen van het Cambreur College. Deze jongeren hebben een expositie gerealiseerd en gaan samen met een aantal professionele dansers van Dansnest de vloer op om het probleem van zwerfafval op bijzondere wijze onder de aandacht te brengen van de jeugd.

Wij nodigen u van harte uit op vrijdag 25 november 2016 om 19.00 uur in de aula van de school aan de Mgr. Schaepmanlaan 13 te Dongen om de resultaten te bewonderen. De toegang is gratis.

In de periode van september tot en met november werd er volop gesproken, gedanst en gecreëerd rondom het thema zwerfafval. De jongeren namen zwerfafval als inspiratiebron voor hun creaties. En zoals dat gaat, eerst viel het niet op en dan ineens zie je het overal liggen: afval in de bosjes, in de goten, in de sloten, op de pleinen en in de berm. Er ligt genoeg om in te zien dat het tijd is voor actie. Met een intensief artistiek proces is er nagedacht over de inhoud, de vorm en de uitstraling. Laat je verrassen door de originele blik van jongeren op zwerfafval en kom kijken naar het resultaat van TROEP.

De avondvoorstelling is de afsluiting van de vier presentaties op 25 november. Groepen zeven en acht van maar liefst vier omliggende basisscholen nemen deel aan het project, voeren afval-prikacties uit en zijn tevens samen met de eerstejaars leerlingen van het Cambreur het publiek voor de besloten presentaties overdag. Alle kinderen krijgen ter voorbereiding op het kijken naar de expo en voorstelling een dansworkshop o.l.v. Dansnest met assistentie van de Troep cast. Een project door jongeren voor jongeren over zwerfafval.

Tot ziens bij TROEP!

Neel Brans & Karlijn Vlaardingerbroek

____________________________________________________________________

Wat:                                                                 TROEP – Kunstproject door en voor jongeren over zwerfafval

Wie:                                                                 Dansnest – broedplaats voor dans

Partners en deelnemende scholen:          Cambreur College, Gemeente Dongen, Kunstbalie De Cultuurloper, Westerkim, Achterberg, Noorderpoort en De Biezenkring

Datum, tijd en locatie:                                Vrijdag 25 november 19.00 uur in de aula van Cambreur College Mgr. Schaepmanlaan 13 Dongen

Meer informatie:                                          www.dansnest.nl, info@dansnest.nl

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact