Nieuws

Cambreur College ondersteunt Groen is goed (te) doen van harte

By november 21, 2016februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College ondersteunt Groen is goed (te) doen van harte

Komende donderdag is onze aula dé plek waar alle Dongense huurders hartelijk welkom zijn bij een bijeenkomst van het energiecafé. Het Cambreur staat graag midden in de samenleving en ondersteunt duurzame projecten van harte. Daarom zien wij als school de Dongense huurders graag komen op:
 donderdag 24 november 19.30 uur Cambreur College (hoofdgebouw) Mgr. Schaepmanlaan 13
Lees hier voor meer informatie of voor gehele artikel van Conny Mahieu.

Er wordt informatie gegeven over de mogelijkheid om als huurder eigen groene energie op te wekken. Er kan ook onderling worden uitgewisseld en persoonlijk advies gevraagd. Wat sommige huurders nog ontgaat is dat de zonnepanelen niet op hun huis komen, maar op een groot zonnig dak dat Casade daarvoor 15 jaar lang gratis beschikbaar stelt.

De periode van 15 jaar is gekozen vanwege het 15-jarig belastingvoordeel op zonne-energie. Naast de inzet van Casade-medewerkers steekt onze plaatselijk energievoorziening Energie Dongen veel tijd en energie in de actie Groen is goed te doen. Energie Dongen is een coöperatie waar de medewerkers vrijwillig, maar professioneel hun werk doen. Met behulp van de betrokken huurders hebben ze als doel Dongen groener te maken.

Door de actie Groen is goed te doen, kunnen huurders energie gebruiken die is opgewekt op een Dongens dak, door Dongenaren die zich verenigen in een coöperatie. Hun panelen verdienen ze terug in 6 jaar, daarna is de opbrengst minstens 9 jaar lang pure winst. Niet dat u er slapend rijk van wordt, maar zittend in het zonnetje weet u toch dat je energierekening met zo’n €25,00 per paneel per jaar wordt terug gebracht, en dat 15 jaar lang. Voor plaatsing en onderhoud wordt gezorgd, dat zit inbegrepen in de aanschafkosten.

Een paneel kost een huurder ongeveer € 160, dat is de helft van de werkelijke waarde. Die rest wordt gefinancierd en uiteindelijk betaald uit de opbrengst van de panelen. Dit wordt allemaal geregeld door de coöperatie. Alle opbrengst blijft binnen de coöperatie, en alle leden zijn mede-eigenaar.

De actie Groen is goed te doen loopt ook in Waalwijk en Loon op Zand via Casade en de lokale coöperaties voor energie. Zon op Nederland is de organisatie die het project begeleidt . Jaren geleden is door hen het idee ontwikkeld, dat nu in Dongen wordt uitgevoerd. Vele gemeenten gingen ons voor.

Het lijkt misschien te mooi of te ingewikkeld om waar te zijn. Kom naar het energiecafé en laat het u uitleggen. Het streven van Energie Dongen, Casade en een inmiddels gegroeide groep enthousiaste Dongenaren is om in december voldoende voorinschrijvingen te hebben om de volgende stap te zetten. U kunt zich tot 1 januari voorinschrijven. Dan wordt het juiste aantal zonnepanelen berekend dat bij uw verbruik past met een maximum van acht. Extra panelen heeft geen zin want over meer de geproduceerde stroom dan uw verbruik krijgt u geen vergoeding. Vanaf één paneel kunt u meedoen.

Daarna wordt, zo nodig, de overstap geregeld naar Duurzame Energie Unie. Ook een coöperatie waar geen geld aan de strijkstok blijft hangen. Overstappen is nu al mogelijk, laat eens berekenen wat het voor u oplevert. U geeft in elk geval uzelf en de volgende generaties een groen cadeau!

Alles wordt voor u geregeld en u hoeft zelf niets te doen.

Het energiecafé vindt plaats op woensdag 24 november 19.30 uur in het Cambreur College (hoofdgebouw) Mgr. Schaepmanlaan 13.

U kunt de jaarafrekening van uw energieverbruik meebrengen om te vergelijken en voor persoonlijk advies. Van tevoren kunt u zich inlezen en eventueel (voor-)inschrijven op www.groenisgoedtedoen.nl . Uw vragen kunt u mailen naar: energie@energiedongen.nl. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur, kunt u terecht bij Energie Dongen, Minister Goselinglaan 8. Ze zijn dan ook telefonisch bereikbaar op: 0162-238000.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact