Nieuws

Op bezoek bij Studio Floris Hovers

By september 26, 2016februari 15th, 2021No Comments

Op bezoek bij Studio Floris Hovers

Voor het Explorationproject Dutch Design gaan de leerlingen uit Vwo 2 en Vwo 3 een eigen meubel ontwerpen. Maar hoe kom je op ideeën, waar vind je inspiratie en hoe gaat zo’n ontwerpproces precies in zijn werk? Om daar achter te komen mochten we donderdag 22 september op bezoek bij een echte ontwerper. Zijn naam is Floris Hovers en hij woont en werkt in Raamsdonksveer. Na de ontvangst met een lekker koel drankje en gevulde koeken mochten we rondkijken in zijn showroom en atelier. De leerlingen hebben ademloos staan luisteren naar de ideeën achter zijn ontwerpen, bijvoorbeeld hoe oma’s garenkaartje hem inspireerde tot het ontwerpen van een designkruk en hoe je van staalprofiel kinderspeelgoed maakt. Hij werkt samen met ontwerpers uit Italië en China en sommige van zijn ontwerpen zijn de hele wereld over geweest. Al met al was het een geweldig bezoek wat ons enorm heeft geïnspireerd!

Hartelijk bedankt Floris Hovers!

 

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact