Nieuws

Fysieke inspanning en geestelijke verrijking tijdens 2e CKV-dag

By mei 10, 2016februari 15th, 2021No Comments

Fysieke inspanning en geestelijke verrijking tijdens 2e CKV-dag

Dinsdag 19 april heeft de tweede CKV-dag voor MAVO 3 plaats gevonden. Deze keer was het programma anders dan voorheen.  De eerste CKV-dag, in het begin van het schooljaar, bestond uit het ervaren en beleven van muziek, dans , fotografie en drama middels workshops, verzorgd door bureau CiST. De tweede culturele dag was vooral gericht op openbare kunst en architectuur samengesteld door de CKV-docent zelf. De openbare kunstroute werd fietsend door de leerlingen afgelegd en bracht hen helemaal naar Oosterhout. De nadruk lag vooral op het persoonlijk beleven van openbare kunst. De tweede route bestond uit een looproute door Dongen met als belangrijk aandachtspunt architectuur uit de 19e eeuw. Door fotografie-opdrachten werden de leerlingen extra gedwongen de objecten bewuster te aanschouwen. Beleving was dan ook het sleutelwoord van deze dag die voorbij vloog. De meeste leerlingen waren ook zichtbaar vermoeid door de fysieke inspanningen van deze dag. Met de geestelijke verrijking zit het bij de meeste ook wel goed getuige de vele positieve reacties. Zeker voor herhaling vatbaar.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact