Nieuws

Sprookjesachtige exchange

By mei 9, 2016februari 15th, 2021No Comments

Sprookjesachtige exchange

De afgelopen week waren 24 Tsjechische studenten te gast in Dongen en omgeving. Zij logeerden bij hun uitwisselingspartners  -22 vwo 4 -leerlingen-  die op hun beurt in september te gast waren geweest in Kolín.  De Tsjechen werden in de raadsschelp hartelijk welkom geheten door de burgemeester. Hoewel de temperatuur aanvankelijk bescheiden was, scheen voortdurend het zonnetje en werd het steeds lekkerder. Dat droeg bij aan een heerlijke week, met o.a. een bezoek aan Amsterdam, waar naast een bezoek aan het Rijksmuseum én een foto-opdracht ook tijd was voor ontspanning en shoppen.  ’s Ochtends was al een bezoek gebracht aan Kinderdijk.

De dag daarvoor, op dinsdag,  bracht de ‘Smejkal’ –de bus van de Tsjechen- ons naar Den Bosch. Hier werd de St-Jan bekeken en het Art Centre bezocht met een prachtige tentoonstelling van het werk van Jeroen Bosch. Ook een rondvaart over de Binnendieze (de Jheronimus Bosch-route) leverde sprookjesachtige verbeeldingen op van het werk van de vijftiende-eeuwse meester. Deze dag werd afgesloten met een gedenkwaardig bezoek aan kamp Vught.

Omdat de week in het teken stond van het thema ‘sprookjes’ kregen de deelnemers een les over sprookjes en repeteerden ze allemaal een fairytale dat vervolgens werd geacteerd –uiteraard in het Engels. Het leverde enkele hilarische momenten op en vooral de in enkele sprookjes voorkomende wolven moesten het flink ontgelden. Op donderdag bezocht de groep de Efteling, met uiteraard de opdracht om de sprookjestuin te bezichtigen.

Vrijdag, de laatste dag, werd er nog even flink gevoetbald en  gehockeyd en presenteerden alle deelnemers hun fotoreportage van het bezoek aan Amsterdam. Na een gezamenlijke maaltijd –geheel verzorgd door de ouders- brak het droeve moment aan dat we afscheid moesten nemen.

Het was een heel fijne week, mede door de fantastische bijdragen van ouders, leerlingen en het personeel van het Cambreur College. In oktober vindt de volgende uitwisseling met de Tsjechen plaats.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact