Nieuws

Lavertuur planontwikkeling, gemeente Dongen, CIER Architecten en woningbouwvereniging Casade geven leerlingen Cambreur College een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!

By mei 9, 2016februari 15th, 2021No Comments

Lavertuur planontwikkeling, gemeente Dongen, CIER Architecten en woningbouwvereniging Casade geven leerlingen Cambreur College een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!

Het Cambreur College organiseert jaarlijks een praktijkopdracht  voor de leerlingen uit vwo2 voor het vak aardrijkskunde over  het onderwerp ‘stedenbouw.’Het project wordt begeleid door Lavertuur planontwikkeling, de gemeente Dongen, CIER Architecten en woningbouwvereniging Casade.

In de studiebanken kunnen leerlingen veel leren over stedenbouw, maar ervaringsdeskundigen van Lavertuur planontwikkeling, de gemeente Dongen, CIER Architecten en woningbouwvereniging Casade zijn ervan overtuigd nét wat extra informatie hierover te kunnen geven in de praktijk. Daarom slaan zij de handen ineen en krijgen tweedejaars vwo-leerlingen van het Cambreur College een rondleiding op een ontwikkellocatie in Dongen. Voordat de leerlingen deelnemen aan de rondleiding, worden zij zelf aan het werk gezet. Op dinsdag 10 mei presenteert Lavertuur planontwikkeling de praktijkopdracht op het Cambreur College. Als ontwikkelaars in spé krijgen de leerlingen de opdracht een stedenbouwkundig plan te ontwikkelen. Uiteraard moeten zij net als professionele ontwikkelaars rekening houden met te verrichten vooronderzoek en eisen waaraan het plan moet voldoen. Verder zijn ze vrij in het bepalen van onder andere de doelgroep, woningtypen, architectuur en de inrichting van het openbaar gebied. De uitgewerkte concepten presenteren de leerlingen op donderdag 16 juni op het kantoor van Casade aan een vakjury, bestaande uit onder andere professionals van Lavertuur planontwikkeling, de gemeente Dongen, CIER Architecten en woningbouwvereniging Casade. De projectgroep met het best doordachte en uitgewerkte idee wordt door de vakjury uitgeroepen als winnend team!

Kortom; het belooft een zeer leerzaam project te worden over stedenbouw met een kijkje in de keuken van projectontwikkeling!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact