Nieuws

Sectorwerkstuk mavo 4 bijna afgerond

By maart 10, 2016februari 15th, 2021No Comments

Sectorwerkstuk mavo 4 bijna afgerond

De afgelopen maanden is er door de meeste leerlingen uit mavo 4 hard gewerkt aan het sectorwerkstuk. In groepjes van 4 kozen ze een onderwerp waar ze graag onderzoek naar wilden doen. De meest uiteenlopende onderwerpen kwamen voorbij. Een kleine greep uit de vele onderwerpen: consumentengedrag, acceptatie van homoseksualiteit, motoren van oldtimers, blindheid, vluchtelingen, invloed van energydrank op sportprestaties.

Leerlingen hebben informatie gezocht, maar ze zijn ook actief bezig geweest met het onderwerp. Iedereen moest namelijk een praktische opdracht uitvoeren. Amber, Sarinah, Kim en Sally hebben mensen uit verschillende leeftijdscategorieën uitgedaagd om drie soorten cola te proeven. Ze moesten, zonder dat ze wisten welk merk ze dronken, aangeven wat ze het lekkerst vonden. Proef je het verschil in kwaliteit van een A- en B-merk? Uit hun onderzoek bleek dat je het verschil zeker kunt proeven.

Donderdagavond 3 maart was een spannend moment. Ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden reisden af naar het Cambreur College om een presentatie bij te wonen. Een saaie presentatie geven, kan iedereen. Maar wat doe je om eruit te springen? Het groepje van Annelies, Vera, Daniek en Julia wist hier wel raad mee. Zij sprongen letterlijk uit een zelfgeknutselde kast. Heel toepasselijk bij het onderwerp ‘homoseksualiteit’. Ook de aankleding van het lokaal was belangrijk. Tijdens de presentatie van Sander, Bryan, Luc en Wesley lag de hele tafel vol met motoren. Ze wisten er enorm veel over te vertellen.

Het was een leuke, leerzame avond! Nu zijn onze mavo’ers bezig met de laatste loodjes: de terugblik op het proces. We wensen hen veel succes met het afronden van het project.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact