Nieuws

Aftrap Stagebureau Dongen op Cambreur College

By februari 25, 2016februari 15th, 2021No Comments

Aftrap Stagebureau Dongen op Cambreur College

Op woensdagochtend is op gebouw B de aftrap gegeven voor het digitale Stagebureau Dongen. Dit stagebureau is tot stand gekomen door de onderlinge samenwerking van het VOCD (ondernemers uit Dongen), de gemeente en het Cambreur College. De bedoeling is dat de bedrijven hun deuren open zetten voor onze stagiaires maar onze school ook weten te vinden als ze extra mensen nodig hebben.

Om kwart voor zeven opende wethouder Ad van Beek de bijeenkomst. Jessica van Schijndel verzorgde als mede-initiator namens de ondernemers de presentatie van het Stagebureau. Ze benadrukte de voordelen voor bedrijven en leerlingen. Het bureau kan een goede match maken tussen het aanbod aan nieuwe kennis en de vraag van de Dongense ondernemers.

De veertig ondernemers, vertegenwoordigers van diverse scholen en burgemeester Marina Starmans genoten vervolgens van een heerlijk ontbijt bereidt door leerlingen van gebouw B.

Rene Hermans vertelde daarna hoe het Cambreur probeert om de kloof tussen opleiding en praktijk te verkleinen. Hierbij gaf hij aan dat scholen meer kunnen betekenen dan het leveren van een stagiaire. Ook voor extra handjes in drukke perioden en bedrijfsbijeenkomsten kan de ondernemer bij het Cambreur College terecht.

Tijdens de rondleiding waren de enthousiaste bezoekers onder de indruk van de grote van de lokalen  en de prettige sfeer op gebouw B.

Het online Stagebureau staat aan het begin van haar carrière en zal de komende jaren worden uitgebreid met ervaringen en praktische informatie.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact