Nieuws

Cambreur toont opnieuw zijn menselijke gezicht

By december 9, 2015februari 15th, 2021No Comments

Cambreur toont opnieuw zijn menselijke gezicht

[…] Toen de aardbeving stopte ben ik naar huis gegaan en zag dat mijn huis er niet meer stond, alles lag op de grond, mijn hele huis was kapot. Mijn huis had mijn grootvader gebouwd en nu is het er niet meer. Maar ook veel andere huizen in het dorp lagen in puin…. (Boer Ran Bahadur)

In april en mei van dit jaar werd Nepal getroffen door twee aardbevingen. Ook de bergdorpen rond de Kumarischool, waar het Dongense Cambreur College al 15 jaar actie voor voert, werden ernstig getroffen. De Nepalese overheid heeft nog geen enkele vorm van hulp geboden.
Via de stichting Tamsarya doet het Cambreur College dit wel.

[…]Toen ik thuiskwam, zag ik dat mijn hele huis tegen de grond lag. We hebben een onderkomen van zeil en resten van het oude huis gemaakt. Iedereen helpt elkaar, want er zijn veel families in mijn dorp die geen huis meer hebben. We zijn met 7 familieleden en een zoon van mij is gehandicapt. Ik weet niet waarom we zo weinig hulp krijgen van de overheid….(Tirtha, een boer uit Namjakot)

Er is in totaal 50.000 euro nodig om de getroffenen in ieder geval weer te kunnen huisvesten.   Inmiddels heeft de stichting al 35000 euro binnen. Het Cambreur gaat proberen om het gat van 15000 euro te dichten met de ‘aktie Klus’. Rond de feestdagen zullen honderden Cambreurianen met loten op weg gaan. Ook wordt er een rommelmarkt georganiseerd. De actie eindigt op vrijdag 15 januari.

Aardbeving Nepal 2

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact