Nieuws

Geloven in je eigen kunnen tijdens de Carrièredagen op gebouw B

By november 20, 2015februari 15th, 2021No Comments

Geloven in je eigen kunnen tijdens de Carrièredagen op gebouw B

“Wat zijn je positieve en negatieve eigenschappen?  Waarom zou jij de beste kandidaat zijn voor deze functie? Waarom zouden wij jou moeten aannemen?” Deze week beleefden de derdejaars, gekleed als echte dames en heren, de vierde editie van de Carrièredagen op gebouw B.

De Carrièredagen beginnen ’s morgens met de verhalen van een vijftiental oud-leerlingen. Zo is daar Milan de Koning, nu politieagent in opleiding, Manuela Biekens die het belang van stages en het bezoeken van open avonden benadrukt, Benjamin Roeland die nu een eigen evenementenbureau heeft, Lotte Lapidaire die haar juridische universitaire opleiding heeft afgerond, Manon Trommelen die een juridische hbo-opleiding  volgt en Debbie Verkooijen die haar eigen kapsalon heeft.

Al deze oud-leerlingen zijn ooit begonnen op gebouw B en willen met hun verhaal duidelijk maken, dat als je gelooft in je eigen kunnen en als je iets echt wil,  je dit doel ook kunt bereiken. Al is het soms met vallen en opstaan.

Dan is het tijd voor de leerlingen om zelf aan de slag te gaan. Ze zoeken een vacature die bij hen past, schrijven een sollicitatiebrief en passen hun curriculum aan. Hierna volgen de sollicitatiegesprekken weliswaar gespeeld maar daardoor niet minder spannend, vooral omdat ‘de werkgevers’ hun taak erg serieus nemen en de kandidaten het hemd van het lijf vragen. Slecht voorbereide kandidaten worden meteen afgestraft  als ze niets blijken te weten over het bedrijf waar ze willen werken. Andere kandidaten krijgen juist complimenten voor hun goede voorbereiding.

Op de tweede  Carrièredag bezoeken de leerlingen in kleine groepjes samen met een docent verschillende gastvrije bedrijven zoals de Volckaert, Gasterij De Seterse Hoeve, Hotel de Villa, restaurant Winkk, Stan Wens beveiliging en bouw  en Jansen groothandel in aardappelen. Op deze bedrijven krijgen de leerlingen een rondleiding, mogen ze vragen stellen en  praten ze met de medewerkers. Op deze manier maken de leerlingen kennis met de praktijk en kunnen zich een beetje een beeld  vormen van hoe het zou zijn om bij een bepaald bedrijf te werken.

Na deze tweede dag hebben veel leerlingen begrepen dat naar school gaan zo slecht nog niet is, werken kan altijd nog. Belangrijk is het om eerst je diploma te halen en daarna verder te studeren totdat je je doel bereikt hebt want als je iets echt wil, lukt het je ook. Geloof in je dromen.

IMG_0839

 

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact