Nieuws

Italian delicacies and more…

By oktober 8, 2015februari 15th, 2021No Comments

Italian delicacies and more…

Wat de leerlingen van Tha3c voor altijd bij zal blijven van hun uitwisseling met Italië is ongetwijfeld de Mediterranean lifestyle en dan vooral het culinaire aspect hiervan. Heb je je net in je gastgezin tegoed gedaan aan de meest heerlijke spaghetti, zelfs nog een tweede bordje opgeschept, en dan realiseer je je ineens, dat dat slechts het voorgerecht was. Maar, zo leerden de leerlingen tijdens een workshop  “the Mediterranean Diet”, gelukkig staat de Italiaanse keuken bekend als heel gezond vanwege het gebruik van heel veel verse groenten en de betere vetten, zoals extra virgin olijfolie, en  mag je daar dus best iets meer van eten. Het thema Food kwam ook terug bij het bezoek aan de 34e wereldtentoonstelling Milan Expo 2015, feeding the planet, energy for life. Hier konden de leerlingen ervaren hoe het is om in de supermarkt van de toekomst te winkelen en wat voor supermoderne technieken er steeds meer gebruikt worden bij het produceren en bereiden van voedsel. Tal van landen presenteerden zich in prachtige gebouwen en lieten zo zien, wat zij in cultureel opzicht in huis hadden. Het bezoek aan de Milaan Expo stak met kop en schouders uit boven de overige, toch ook bijzondere excursies, zoals bijvoorbeeld naar de steden Ferrara en Bologna.

Vermoeid, maar tevreden over een geslaagde uitwisseling kwamen de leerlingen afgelopen dinsdag weer thuis. Ze hebben allen een dik compliment verdiend. Het kost immers best veel energie om je vijf dagen lang aan te passen aan je Italiaanse gezin en je steeds in het Engels, en soms zelfs met handen en voeten, verstaanbaar te maken in een vreemde omgeving. Wij gaan ons uiterste best doen om de Italianen in april net zo hartelijk te verwelkomen als zij ons verwelkomd hebben.

We kijken ernaar uit!

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact