Nieuws

SUPEROPBRENGST VOOR VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND DOOR LEERLINGEN VAN HET CAMBREUR COLLEGE

By september 28, 2015februari 15th, 2021No Comments

SUPEROPBRENGST VOOR VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND DOOR LEERLINGEN VAN HET CAMBREUR COLLEGE

Een spetterende theatershow door de brugklasleerlingen van het Cambreur College in een overvolle aula was een fantastische afsluiting van een projectweek die bol stond van de activiteiten.

Een hele week lang, van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september, zijn de leerlingen van gebouw C van het Cambreur College aan het werk geweest rond het thema Wereldculturen. Het doel van deze week was uiteraard om veel kennis over andere culturen te vergaren maar ook om samen geld bijeen te sprokkelen voor Vluchtelingenwerk Nederland, een organisatie die, zeker vandaag de dag, veel hulp biedt aan mensen die om allerlei redenen niet meer veilig in hun land kunnen verblijven.

Vele gastdocenten uit onder andere Nigeria, China, Afghanistan en Brazilië hebben de leerlingen kennis laten maken met hun gebruiken en gewoonten en onze leerlingen hun verhalen verteld. Er werden bijzondere hapjes gekookt, prachtige schilderijen en sleutelhangers gemaakt en leerlingen leerden wat voor soort sporten populair zijn in andere culturen. Er werd gedanst, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Gedurende de week werd er per klas gewerkt aan een presentatie voor de afsluiting van de week want natuurlijk wilden leerlingen aan hun ouders en andere belangstellenden laten zien wat ze geleerd hadden. Dit resulteerde in een drukbezochte show met roffelende djembe-sessies, een sidderende Afrikaanse dans, een spectaculaire Capoeira show en een relaxed Tai Chi-optreden. Klas 1H speelde het klaar om een heus schimmenspel op te voeren  en klas1F verraste eenieder met een wervelende modeshow. Als grote verrassing was er ook een aantal meisjes dat een prachtig ingestudeerde buikdans lieten zien. Om de optredens van de leerlingen te completeren gaven de verschillende workshopleiders ieder nog een solo-ptreden waar het publiek van smulde. Een aantal dappere moeders durfde uiteindelijk ook het toneel op om de ritmische bewegingen van Cynthia Gabla uit Ghana tijdens een Afrikaanse dans na te doen.

Twee kanjers van leerlingen werden in het zonnetje gezet, omdat ze met hun sponsorloop ontzettend veel geld hadden opgehaald voor Vluchtelingenwerk Nederland: Guus uit 1G bijna 120 euro en Bas uit 1K ruim 95 euro. Omdat nog niet alle leerlingen hun sponsorgeld hebben ingeleverd is het totaal opgehaalde bedrag van de sponsorloop nog niet bekend, maar dat het een bedrag is waar we trots op mogen zijn dat is iets dat zeker is. Helma Frank van Vluchtelingenwerk overhandigde Guus en Bas een mooi boek voor hun fantastische werk en sprak vervolgens haar bewondering uit voor de fantastische samenwerking deze week met het Cambreur College; een school vol energie, inventiviteit, creativiteit en vooral respect voor de medemens. De Wereldweekcommissie van het Cambreur College, Annemieke Trella, Sandra Koenen en Ton van Zundert, wil ook graag alle workshopleiders, hulpouders, docenten  en overige vrijwilligers bedanken. Zij hebben tezamen voor de Cambreurleerlingen deze week tot een superweek gemaakt. Hopelijk tot volgend schooljaar!

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact