Nieuws

Wereldweek op Cambreur College gestart!

By september 21, 2015februari 15th, 2021No Comments

Wereldweek op Cambreur College gestart!

Een drukte van belang is het op maandagmorgen in de docentenkamer op gebouw C van het Cambreur College in Dongen. Veel gastdocenten, een flink aantal hulpouders plus eigen Cambreur docenten drommen om het bord heen waar in een strak schema staat vermeld in welk lokaal zij moeten zijn en met welke groep leerlingen. Er wordt komende week keihard gewerkt door de leerlingen rond het thema Wereldculturen. In allerhande workshops leren de leerlingen deze week hoe mensen buiten Europa hun leven leiden. Hoe gaan kinderen in Nepal naar school? Wat voor muziekinstrumenten worden er in Afrika bespeeld en hoe dansen kinderen in Afrika eigenlijk? Wat voor sporten zijn er populair  buiten Europa en wat eten kinderen in Suriname voordat ze naar school gaan?  Wat neem je mee als je moet vluchten uit een land waar het niet veilig is?

Alle leerlingen worden tijdens de verschillende workshops voorbereid op een spetterende presentatie in theater “de Wereld” aanstaande donderdag 24 september in de aula van het hoofdgebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan 13. Nieuwsgierig geworden?

Theater “de Wereld” start om 19.00 uur en u wordt allen van harte uitgenodigd om deze bijzondere avond mee te beleven. Toegangskaartjes voor deze wervelende show zijn tegen betaling van 3,00 euro te verkrijgen vóór aanvang van de voorstelling bij de ingang van de school.

De aula is open vanaf 18.30 uur. Alle opbrengsten van deze week gaan naar Vluchtelingenwerk Nederland, de organisatie die meehelpt om  de Wereldweek voor onze leerlingen  tot  een indrukwekkende week te maken.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact