Nieuws

Ton Akkermans neemt afscheid van onze school

By september 1, 2015februari 15th, 2021No Comments

Ton Akkermans neemt afscheid van onze school

15 juli 2015, een mooie datum om er een punt achter te zetten. Ton Akkermans, conciërge op het hoofdgebouw stopt na 50 jaar werken. U hoort het goed. Veertien jaar oud startte hij in de metaal. In 1980 zag hij een vacature op Havo Maris Stella. De zorg voor een schoolgebouw in combinatie met het omgaan met jongeren leek hem veel leuker. Ervaring had hij opgedaan bij de scouting. Zr. Marie Bernard, de toenmalige rectrix benoemde hem. Goede herinneringen heeft Ton aan de beide conrectoren Harrie Lucas en Jac Koopman, inmiddels al beide overleden. Maris Stella was een kleinschalige havo, het onderwijsondesteunend personeel had een eigen kantine, waar Lucas meestal met zijn mensen koffie dronk.

Ton  denkt met plezier terug aan deze tijd: heel sfeervolle kerstvieringen, jaarlijks een culturele avond en niet te vergeten een uitgebreide KLUS-actie waarbij leerlingen en teamleden klusjes en grote klussen deden in de wijde omgeving. Er was zelfs een dakgotenploeg.

In 1988 startte ook echtgenoot Angeline als conciërge en deden ze het werk op het hoofdgebouw samen. En dat werkte prima: overleggen over de aanpak en de indeling van het werk, over bestellingen voor jubilea, feesten en evenementen. En elkaar vervangen als dat beter uitkwam.

Ton heeft de school zien groeien. Daarmee veranderde ook zijn werk. Zijn contact met leerlingen werd minder, steeds meer was hij te vinden in de kopieerafdeling als heer en meester van “het grote kopieerapparaat”. Leuk werk, vindt hij, zeker omdat de machine voor hem weinig geheimen kent.

Op 1 september vieren Ton en Angeline hun afscheid. Op een bijzondere plek: Natuurlijk Tomaat. Dit is de plek waar Ton als jongetje zijn eerste bijbaantje had: tomaten plukken, varkens voeren, helpen in de stallen en op het veld.

De cirkel is rond: na zijn pensionering gaat Ton lekker wandelen en fietsen, maar vooral …. in zijn moestuin werken.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact