Nieuws

Theo Halin zwaait af

By juli 6, 2015februari 15th, 2021No Comments

Theo Halin zwaait af

Onlangs werd hij nog door de leerlingen verkozen tot best geklede mannelijke docent, de 64- jarige Theo Halin. Binnenkort neemt hij afscheid van het Cambreur College, want ‘het is tijd voor andere leuke dingen!’

Vanaf 1977 is Theo actief in het onderwijs. Zijn eerste stappen in het onderwijs zette hij op mavo St. Joseph in Dongen, daarna was hij verbonden aan de Laurentius mavo en inmiddels staat hij 20 jaar voor de klas op het Cambreur College. “Op alle scholen waar ik gewerkt heb, was de sfeer prettig en daardoor was er weinig verloop. We hebben leuke leerlingen en ook het dorpse karakter trekt me wel. Ook waren er altijd uitdagingen voor me: ik gaf economie, wiskunde, ik was coach en de laatste 13 jaar was ik teamleider.”

Theo Halin groeide op in Nijmegen als oudste van een gezin met acht kinderen. ‘’We zijn bijna allemaal in het onderwijs beland. Hoewel ik in eerste instantie koos voor een baan op de financiële administratie van een houthandel, ging ik na een jaar toch een lerarenopleiding volgen. Eerst wilde ik sportleraar worden, maar dat deed ik voornamelijk voor mezelf. Omdat ik toch graag iets voor de maatschappij wilde betekenen, besloot ik voor economie / wiskunde te kiezen.”

Verkleed als banaan Theo Quita ( de broer van Chiquita banana) en als de Heilige Joseph vierde hij uitbundige carnavalsfeesten op de St. Joseph mavo. Ook genoot hij van de vroegere examenstunts, geregisseerd door de conciërge en van de streken die hij uithaalde met leerlingen. “Een paar jaar geleden heb ik nog een stoute leerling in de maling genomen. Hij moest zich bij mij melden. Daarna hebben we hem wijsgemaakt dat hij werd ingezet als BHV’er ( bedrijfshulpverlener). Gehuld in passend hesje ging hij een lokaal in. Daar werd al snel duidelijk dat hij erin getrapt was.”

“Om met plezier in het onderwijs te werken moet je het leuk vinden om met kinderen om te gaan. Ook moet je iets willen overbrengen. Het is één van de mooiste banen die er is! Blijf openstaan voor vernieuwingen en voor wat kinderen te zeggen hebben. “

Toch zwaait Theo Halin binnenkort af. “Het is mooi geweest! Ik wandel heel graag. Komend jaar ga ik een rondje buiten de landsgrenzen lopen. Noordwaarts, want dan is het licht ( fotografie) beter. Ook ga ik: klussen, lezen, koken, kunst bekijken en nóg beter voor Jacqueline ( red: Van Merriënboer, docente Engels aan het CC) zorgen,”somt hij op. “Ik denk niet dat ik tijd over heb!”
 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact