Nieuws

Afscheid van Ida van Meel

By juli 6, 2015februari 15th, 2021No Comments

Afscheid van Ida van Meel

“Mijn carrière was heel divers. Ik heb van mijn 4e t/m mijn 62e levensjaar op school gezeten. Ik gaf les in Rosmalen, Oss en Dordrecht en kwam in 2001 bij het CC op de asielzoekersschool; daarna werkte ik hier als docent Nederlands en decaan. En nu is het mooi geweest, na 43 jaren onderwijs. Ik heb m’n eigen afscheid geregeld met het h/v-onderbouwteam (barbecue) , met de netwerken en de decanen. Op 3 juli organiseert de school het afscheid van mij en mijn collega’s. En dan verlaat ik het CC, een warme school voor leerlingen, ouders en collega’s, kortom voor alle geledingen binnen de school.

Ik hou veel leuke herinneringen aan mijn werkzame tijd over. Een grappig voorbeeld: twee jongens die me altijd hielpen met de apparatuur nodigden me uit voor een chic dinertje. Ik heb wel geaccepteerd, maar pas nadat ze van school waren!
Of ik altijd mijn ei kwijt kon? Volmondig Ja! Ik heb mijn vaardigheden steeds kunnen vernieuwen met opleidingen en cursussen. Het decanaat was een grote wens. Daarbij trof me de waardering van leerlingen, collega’s, schoolleiding en ouders. Ondanks het feit dat we in minder tijd steeds méér moesten doen kregen we als decanen toch veel waardering. Uit allerlei bronnen blijkt dat ons decanaat zeer wordt gewaardeerd en uit de terugkoppeling met Avans, Fontys en Tilburg University blijkt dat onze leerlingen het heel erg goed doen op die opleidingen. Ook de uitwisseling met Tsjechië vond ik leuk.

Tegen de leerlingen zou ik willen zeggen:haal je diploma en ga voor het hoogst haalbare. Maar: zorg ook voor evenwicht tussen vrije tijd en leren. Laat bij belangrijke besluiten ook je gevoel spreken. En tegen collega’s: waardeer elkaars werk en besef dat ieder van ons nodig is om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Voor het CC wens ik een nieuw gebouw en dat onze school de prettige school blijft zoals ik hem heb ervaren. Ik ga m’n werk missen, de collega’s, de leerlingen en zelfs de bel, die voor ritme zorgt. De eerste drie maanden ga ik niks doen: geen afspraken, nog geen vrijwilligerswerk, wel veel lezen, thuis klussen met manlief en later me inzetten voor de laaggeletterden. Genoeg te doen dus!
 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact