Culturele activiteiten

Boejuh

Ergens in de maand maart is het podium voor de leerlingen: dansen, zingen, muziek maken en dat een hele avond lang voor eigen publiek. Onder de deskundige leiding van enkele muzikale docenten komt jaarlijks deze spetterende avond tot stand. We zijn ieder jaar weer aangenaam verrast over het talent dat we op school hebben. De schoolband speelt op deze avond een prominente rol. Echt, een avond, waar je naar toe moet!

Het Lagerhuis

De oude Grieken wisten al dat goed debatteren heel belangrijk is voor een succesvolle loopbaan. De kunst van het debatteren stond hoog op hun lesrooster. Het Cambreur College heeft dan ook zijn eigen debatingclub, het Lagerhuis. Leerlingen van de bovenbouw van de havo-vwo-afdeling kunnen aan het begin van het schooljaar ‘lid’ worden van het Lagerhuis. Wekelijks komen ze in hun eigen tijd bij elkaar om zich onder leiding van enkele ervaren docenten maatschappijleer en maatschappijwetenschappen te bekwamen in het debatteren.

In januari neemt een selectie deel aan de landelijke scholierenwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’ waarvan de finalisten in het gelijknamige tv-programma staan dat de Vara uitzendt. In oefensessies voorafgaand aan deze wedstrijd worden zelfs zondagen ingepland.

Belangrijker nog dan de deelname aan deze wedstrijd is de ontwikkeling van vaardigheden die spelenderwijs in deze ‘club’ aan bod komen: spreken voor een grote groep, beargumenteren, adequaat reageren en vooral goed luisteren naar de argumenten van de opponent. Nieuw element is het houden van een speech. Het bovenbouwteam fungeert graag als publiek om te zien en te horen, wat onze leerlingen in hun mars hebben op dit gebied.

Schooljaar 2013-2014 en 2014-2015 waren voor ons lagerhuisteam topjaren: kampioen van Noord-Brabant en twee keer derde in de landelijke finale. Ook in 2015-2016 ging de Brabantse beker opnieuw naar het Cambreurdebatteam. Dit team heeft het Cambreur in Dongen op de landelijke kaart gezet!

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact