(Buitenlandse) reizen

Ardennenreis

ArdennenreisIeder jaar organiseert het Cambreur College voor het examenjaar van het voorbereidend mbo en mavoplus een reis naar de Ardennen. Met enthousiaste leerlingen en begeleiders vertrekken we per bus in alle vroegte naar het plaatsje Houffalize. In dit Waalse dorpje verblijven we een week om een aantal spetterende activiteiten te ondernemen, alles onder professionele en deskundige begeleiding.

Zo gaan we bijvoorbeeld mountainbiken (en niet alleen maar de berg op, maar juist ook heel hard de berg weer af); we worden midden in de nacht ergens gedropt in het bos en moeten zorgen dat we weer terug komen (kompas met uitleg krijg je er dan natuurlijk wel bij), kanoën (het lijkt vaak meer op een potje zwemmen), zelf een tent bouwen van zeil en palen rondom het kampvuur (er moet ook nog onder geslapen worden), klimmen en abseilen (hartstikke spannend), touwenparcours (is moeilijk uit te leggen wat het is, maar lijkt erg veel op een groot apen-kooi-evenement vijf meter boven de grond), en nog veel meer. We noemen het spannende speleologie. Een moeilijk woord, maar wel erg leuk! Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning, een terrasje, inkopen doen in de supermarkt of iets anders. Het allerbelangrijkste vinden wij echter dat het een ontspannen week moet zijn, met voor ieder wat wils en heel veel lol en gezelligheid!

Londenreis

LondenreisVijf dagen lang spreken de vmbo- en mavoplus-scholieren ‘Engels’; soms met handen en voeten maar allemaal maken zij zich verstaanbaar in Londen.  Het verblijf in gastgezinnen moedigt de meisjes en jongens natuurlijk aan tot een gesprek. Vol trots blikken ze naar de Cambreurhuisgenootjes als hun Engelse ‘ouders’ hen blijken te verstaan. Na een bezoek aan de vele ‘highlights’ van Londen, musea, English Heritage monumenten, de London Eye volgt het absolute hoogtepunt, de theatervoorstelling. Ieder jaar grift de musical een blijvende herinnering in het geheugen.

Barcelonareis

Barcelona“Barcelona” is de naam van onze reis maar een betere naam zou zijn “Catalonië”. We bezoeken namelijk naast Barcelona ook Figueres en Girona; steden die zeker de moeite waard zijn. Ons reisavontuur naar de Catalaanse hoofdstad duurt achttien uur. Vermoeid komen we aan in de badplaats Santa Susanna. Met een prima hotel als uitstekende thuisbasis bezoeken we de plaatsen in de omgeving.
Barcelona voelt als een warme deken en voldoet aan alle verwachtingen die Cambreurleerlingen van deze stad hebben. De reis staat bij iedere leerling als een geslaagd, culinair en cultureel moment in het geheugen gegrift.

Deze reis is zo populair, dat zowel de havo-vwo-afdeling als de mavo-vmbo-afdeling een delegatie richting Barca kan sturen.

Oostenrijkreis

OostenrijkDe leerlingen van de bovenbouw havo/vwo kunnen in de schoolreisperiode kiezen voor een outdoorreis naar Oostenrijk. Ze reizen per bus naar het Alpenland en verblijven in een groepshotel. In de vier dagen dat we in Oostenrijk zijn, komen tal van outdooractiviteiten aan bod. De eerste dag gaan we mountainbiken over een zeer uitdagend parcours, wordt er gekletterd op een echte bergwand (± 20m) en abgeseild. Bij de meeste activiteiten is groepssamenwerking heel belangrijk. De tweede dag is een waterdag. ’s Morgens gaan we raften en ’s middags kanoën op de rivier de Isel.
De laatste twee dagen maken we een hike met een overnachting in een berghut.
Het is een uitdagende reis die een beroep doet op doorzettingsvermogen en conditie, maar waarin gezelligheid en saamhorigheid wezenlijke factoren zijn.

Romereis

RomeMet het vliegtuig naar de hoofdstad van Italië. Dat klinkt heel luxe en dat is het ook. Maar daar worden er heel wat kilometers te voet afgelegd om zoveel mogelijk te zien van deze geweldige stad. Deze reis wordt begeleid door docenten die vanuit hun eigen vak naar de stad kijken en de leerlingen hierin meenemen. Voorheen was dit een reis voor gymnasiasten, intussen blijkt dat onze vwo- en havoleerlingen hier ook zeer van kunnen genieten. Rome is een uitnodigende, bruisende stad met meestal in september nog een lekker zonnetje.

Een buitenlandse reis is een ervaring voor het leven.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact