Nieuws

De jeugd heeft de toekomst!

By februari 13, 2023No Comments

De jeugd heeft de toekomst!

Onderwijs is meer dan alleen de stelling van Pythagoras begrijpen, de topografie van Afrika uit je hoofd leren of Franse grammatica snappen. Na 4, 5 of 6 jaar middelbare school willen we vanzelfsprekend dat leerlingen een goede basis hebben om zich op een vervolgopleiding te kunnen redden. Maar, wellicht belangrijker nog, willen we dat ze zich als burgers staande kunnen houden in onze maatschappij. Dit leren ze onder andere bij het vak maatschappijleer en een belangrijk onderdeel van dit vak is politieke besluitvorming.

Op maandag 13 februari stond het Cambreur College in het teken van workshops voor leerlingen van vmbo 4, mavo 4, havo 4 en vwo 5. Vertegenwoordigers van verschillende lokale politieke partijen, de provinciale en landelijke politiek, Europa & de Verenigde Naties en lokale media hadden allerhande workshops voorbereid waarmee leerlingen kennis konden maken met verschillende facetten van de politiek. Na een aftrap van burgemeester Starmans gingen de leerlingen hard aan de slag met allerhande thema’s die jongeren aanspreken. Te denken valt aan de nachtbus voor de gemeente Dongen, een wietexperiment in de gemeente of het thema nepnieuws.

Landelijk zien we al jarenlang een lage betrokkenheid van jongeren bij de politiek. Er ligt een mooie taak voor jongeren zelf, voor het onderwijs maar zeker ook voor de politiek om hier verandering in te brengen. Tegelijkertijd zien we juist in Dongen veel jongeren (wellicht niet geheel toevallig veel oud-leerlingen van het Cambreur College) die reeds hun plekje in de lokale politiek hebben gevonden. Hopelijk zijn door deze workshop weer wat zaadjes geplant waardoor in de toekomst nog meer betrokkenheid van de Dongense jeugd bij de politiek te zien zal zijn!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact