Op maandag kwamen de leerlingen van gebouw B op school voor een korte introductie bij hun eigen mentor. Hierna volgde een groepsactiviteit om de saamhorigheid in de groep te vergroten, namelijk Haka: een rituele en ceremoniële dans die de vele Maoristammen van Nieuw-Zeeland, Fiji en Samoa uitvoeren.

Hierna volgden verschillende workshops die in het teken stonden van ‘samen duurzaam’. In de keuken werd bananenbrood gebakken en hapjes gemaakt, voor insecten werd een hotel gebouwd, van afvalmateriaal maakten de leerlingen instrumenten, veel meiden pimpten kleding die niet meer gedragen werd, het creatieve brein maakte overuren voor het maken van StopMotion-filmpjes en leerlingen kunnen vanaf nu soep eten met hun eigengemaakte lepel van hout.

Op dinsdagochtend werden de leerlingen verblijd met een heus bio-ontbijt in de eigen mentorklas. Hier konden zij ook van het heerlijk vers gebakken bananenbrood proeven. Nadat ze de buiken goed gevuld hadden, gingen de leerlingen enthousiast en vol energie aan de slag met het verzamelen van zwerfafval in de wijk. Op een bingokaart stond een aantal voorbeelden van zwerfafval. Wie het eerst de kaart vol had, kreeg per leerling een reep Tony Chocolony. Daar gingen ze dus wel voor! De club van het insectenhotel en StopMotion hadden gewonnen. Gelukkig deelden zij hun lekkere prijs met andere leerlingen die ook veel afval hadden verzameld, door iedereen samen is namelijk 10 kilo afval verzameld! Wat een prestatie! En dat in een half uurtje tijd!

Tijdens de lunchpauze wilde een aantal leerlingen doorwerken aan hun project, hieruit blijkt wel met hoeveel toewijding ze deze dagen hebben beleefd. Met een presentatie aan het eind van de dag werden twee mooie dagen afgesloten en is de school een insectenhotel, mooie kleding en een vlindertuin rijker.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact